Radio 1-programma 5 Dagen in Matsloot over de ‘Verroompottisering’ van Nederland

Matsloot – In de week van 11 juli staat het radioprogramma 5 Dagen (NTR/PowNed) met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Joris Kreugel onder de rook van Groningen, in Matsloot bij camping ‘Meerzicht’ om te praten over de vakantie industrie.

Het vakantiehuis is big business. Grote investeerders als Roompot, Landal Greenparks, Europarcs en Center Parcs ruiken geld. Deze grotere vakantieaanbieders zijn vaak eigendom van buitenlandse investeerders, voor wie de Nederlandse campings en vakantieparken een onontgonnen, lucratieve goudmijn zijn. Ze kopen her en der zieltogende vakantieparkjes op en zetten dure vakantiechalets neer. Zo komen de mooiste plekken van Nederland in handen van internationale durfkapitalisten en worden de prijzen flink opgedreven. Traditionele camping- en caravanparken worden omgetoverd tot luxe chaletdorpen en de gasten met een kleine portemonnee moeten wijken voor het grote geld.

Bewoners zijn razend
5 Dagen strijkt neer bij camping Meerzicht die afgelopen jaar is overgenomen door Europarcs. Bewoners hebben een brief ontvangen met de huuropzegging en het verzoek het huisje voor het einde van het jaar af te breken. De bewoners zijn razend maar laten het er niet bij zitten. Ze hebben zich inmiddels verenigd om een vuist te maken tegen de ‘verroompottisering’ van Nederland.

5 Dagen live vanaf camping Meerzicht in Matsloot. Maandag 11, dinsdag 12, woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 juli, 20.00-20.30 uur op NPO Radio 1. Zie ook de site van 5 Dagen.

   
Back to top button