Rodenburg komt scorend tekort in Groningen

GRONINGEN/LEEK – Afgelopen zondag nam Rodenburg het in Groningen op tegen Club Brothers. Bij winst zou Rodenburg aansluiting houden bij de top van de poule. Op een zonovergoten veld die bedekt was met een groot bladerdek, wat vooral voor het zien van de lijnen lastig was, begon de wedstrijd.

De eerste aanval van Club Brothers leverde direct een doelpunt op, maar Rodenburg kwam direct weer op gelijke hoogte. Daarna scoorde Club Brothers weer direct en moest Rodenburg de rest van de wedstrijd in de achtervolging. Ondanks dat Club Brothers veel schoten had zonder rebound zagen ze toch kans om meerdere keren in een aanval te scoren. Rodenburg was daarentegen slordig in de aanvallen en had veel één schots aanvallen. Club Brothers liep weg van Rodenburg en er werd gepauzeerd met een 9-5 achterstand.

Rodenburg moest de tweede helft een tandje bijschakelen en meer schoten per aanval zien te krijgen. Dit lukte de tweede helft deels, maar het schotpercentage was erg laag. Hierdoor zag Rodenburg geen kans om aansluiting te vinden bij Club Brothers. De tweede helft speelde Club Brothers veel over de dames die van afstand met scherp schoten, maar ook de snelheid hadden om doorloopballen te maken. Tot 14-9 bleef het verschil maar 5 doelpunten, maar Rodenburg bleef de vele schoten missen. Club Brothers ging wel rustig door met scoren wat resulteerde in een 19-11 nederlaag voor Rodenburg. Deze competitie heeft Rodenburg regelmatig laten zien boven de 20 doelpunten te kunnen scoren, maar helaas zat dat er deze keer niet in.

Eerder op de dag speelde Rodenburg 2 tegen AVO 3 in Assen. Ook hier werden de nodige kansen gemist, maar Rodenburg 2 wist uiteindelijk terecht met 12-15 te winnen. Hiermee heeft Rodenburg het eerste deel van het veldseizoen afgesloten. Het weekend van 11 en 12 november zal de zaalcompetitie starten en zal de Rodenburg selectie weer klaar staan om de nodige wedstrijden te winnen.