Inbraakgolf in woonwijk Oostindie

LEEK – Sinds deze zomer is er een inbraakgolf gaande in de woonwijk Oostindie, zo is er vorige week tijdens de herfstvakantie nog bij minstens drie woningen ingebroken.

Wat er zoal gestolen wordt en hoe de dieven te werk gaan is niet bekend. Wijkvereniging BRAVO! heeft in maart van dit jaar WhatsApp buurpreventie opgestart waar inmiddels al vele bewoners lid van zijn geworden. Helaas heeft dit nog niet geleid tot een daling van het aantal inbraken. Wel zorgt het er voor dat de bewoners extra alert zijn op verdachte situaties en die ook doorgeven aan politie. Nog niet lid maar woont u wel in Oostindie? Ga dan voor meer informatie naar de website van BRAVO! en klik hier.

Bijeenkomst
In het verleden heeft BRAVO! al eens een bijeenkomst gehouden met de wijkagent. Tijdens deze bijeenkomst is er aandacht geschonken aan veiligheid en inbraak. Gelukkig waren er destijds weinig tot geen incidenten geweest. Inmiddels is deze situatie helaas veranderd en is BRAVO! van plan om op zeer korte termijn (begin november 2017) een bijeenkomst te houden voor de bewoners van de wijk Oostindie. Hierover zullen ze, zodra er meer informatie bekend is, geïnformeerd worden.

Verdachte situaties
Ziet u een verdachte situatie of heeft u camerabeelden of meer informatie over mogelijke daders bel dan met de politie via 0900-8844 of bij dringende/heterdaad situaties via 112.

   
Back to top button