Brandweer druk met omgewaaide bomen (Video)

HVF_1215LEEK e.o. – Nadat de hevige onweersbui en storm over Leek getrokken was, werd ook de brandweer van Leek maandagavond tegen 23 uur opgeroepen voor een omgewaaide boom aan de Richterenlaan in Leek.

Nadat deze boom snel en vakkundig was geruimd, kon de brandweer direct door naar de Noorderweg in Midwolde. Ter plaatse leek een kleine windhoos over dit gebied getrokken te zijn, waarbij diverse bomen geveld waren. Ook aan de Pasop in Midwolde zijn diverse bomen geruimd. Aangezien de brandweer van Marum ook druk op diverse locaties bezig was, werd er vervolgens koers gezet naar de Keuningsweg in de Wilp.

De gemeente heeft vanwege de drukte diverse bomen geruimd aan de Roomsterweg en Traansterweg. Uiteindelijk konden de brandweerlieden om 2uur retour richting kazerne.

Foto’s: Herald Veenstra

Back to top button