Sparta opent zaalseizoen sterk na wedstrijd in vertrouwde Rodenburghal

LEEK – Afgelopen zaterdag speelde Sparta haar eerste zaalwedstrijd tegen het bekende ROG uit Groningen. De Zoutman-formatie was er op gebrand om de eerste wedstrijd direct fel en efficiënt te starten.

Het veldseizoen verliep dramatisch en in de zaal moet er daarom ook zeker een tandje bij gezet worden. Met een kleine wijzing startte Sparta voortvarend aan de wedstrijd in haar vertrouwde Rodenburghal.

Sparta opende de wedstrijd, waarna ROG direct langszij kwam. Daarna nam Sparta het initiatief over, met gevarieerd spel en prachtig uitgespeelde aanvallen kon er elke keer een minimale voorsprong gepakt worden. Verdedigd had de ploeg van Leo van der Lei de zaakjes ook op orde. Maar doordrukken lukt (nog) niet. Vlak voor rust namen de Groningers brutaal de leiding door twee afstandschoten door de mand te gooien waardoor het ineens 7-9 stond.

In de rust staken de Zevenhuisters de koppen bij elkaar en werden er lovende woorden gesproken door coach van der Lei. De ploeg leverde strijd en was positief in het veld. Na de rust pakte ROG een marge van drie punten, waarna Van der Lei besloot een tactische wissel door de te voeren. Deze wissel pakte fantastisch uit en binnen no-time stond Sparta weer aan de goede kant van de score. Bij 13-12 was het even stuivertje wisselen. Sparta scoorde en ROG kwam weer op gelijke hoogte. Daarna domineerde de Zevenhuisters de wedstrijd, maar vergaten zij bij 18-15 door te drukken.

Het restant van de wedstrijd werd op het scherpst van de snede uitgevochten en Sparta kon niet voorkomen dat de gasten weer op gelijk hoogte kwamen bij 20-20. Maar waar op het veldseizoen het balletje vaak de andere kant op viel, zette de Rood-Zwarten nu nogmaals aan en viel de terechte 21-20 door de mand!

Blijdschap en vooral opluchting in Zevenhuizen, want de spreekwoordelijke eerste klap is een daalder waard. Volgende week wordt er afgereisd naar Hurdegaryp om het daar op te nemen tegen Vlug & Vaardig. De wedstrijd start om 19.25 uur, wees welkom!