“Het Dijkt” brengt hommage aan De Dijk met Pinksteren in Leek

Leek – Pinksteren is aanstaande en dat betekent dat duizenden mensen de traditionele Pinkstermarkt en – kermis in het centrum van Leek op maandag 20 mei, 2e Pinksterdag zullen bezoeken. Gelijktijdig wordt op het Evenemententerrein t.o. de Rabobank pal naast het centrum de laatste dag van het vierdaagse Flinke Pink Festival gehouden met als afsluiter de 10 koppige band Het Dijkt, een tribute van 1 van Neerlands bekendste nederpopbands De Dijk.

Na 3 avonden deejay’s (vr-za-zo) spelen ook dit jaar 4 bands op de maandagmiddag. Net als vorig jaar is het hoofdthema “Tribute”. De opening wordt verzorgd door een heerlijke bluesband: VooDoo Woman. Daarna spelen 3 fantastische tributebands de muziek van CCR (door Suzie Q’s), Rolling Stones (door Streetfighting Men) en als afsluiting De Dijk (door Het Dijkt).

Klinkt als een dijk
Met maar liefst 10 muzikanten waaronder 3 blazers, mag “Het Dijkt” zich met recht de beste De Dijk tribute van Nederland noemen. Opgericht in 2015 als éénmalig project maar het enthousiasme bij dat optreden was zo groot dat er van stoppen geen sprake kon zijn. De band speelt uiteraard alle bekende nummers maar ook minder bekend repertoire komt voorbij op Pinkstermaandag in Leek. “Het Dijkt” klinkt als een dijk en dat kan iedereen gratis live komen aanschouwen op het Evenemententerrein in Leek op 20 mei a.s.

Muziek, eten, drinken en cocktails
De poorten van het festivalterrein gaan al om 13.00 uur open. Naast de livemuziek op het hoofdpodium is het evenement om meer redenen zeer de moeite waard: Het 2e podium in een grote opblaasbare kerk met dj Mark Nauta, diverse horecatenten met een breed assortiment koele drankjes & cocktails en 4 foodtrucks. Meer info: www.flinkepink.nl.

   
Back to top button