Lezing over bijzondere Natuur op Zweedse eilanden in Café De Waag

NIETAP – Op dinsdag 28 november 2017 om 15.00 uur organiseert Nutsdepartement Vredewold in Café De Waag te Nietap een lezing over de bijzondere natuur op een aantal Zweedse eilanden.

De heer Barend Peuscher uit Borgercompagnie is documentair fotograaf en bioloog en geeft een presentatie met prachtige opnames van de eilanden Fárö en Stora Karlsö. Ook de hoofdstad Visby komt uitgebreid in beeld. Stora Karlsö is bij natuurliefhebbers een begrip. Het is het broedgebied van tienduizenden zeekoeten en alken in het een na oudste natuurreservaat ter wereld. Te zien is hoe jonge zeekoeten eind juni van de 60 meter hoge rotswand naar beneden fladderen en hoe ze voor een trekonderzoek worden gevangen, geringd en gewogen. Velden met duizenden bloeiende orchideeēn en andere zeldzame planten komen uitgebreid aan bod, evenals de prachtige Gotlandse schapen.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor leden en eventuele belangstellenden.

Back to top button