Puntendeling domper voor VEV’67

LEEK – Teleurgesteld druipen de mannen in het geel/zwart af. Sarah Brinkkemper floot tijdens de blessurebehandeling van Jorn Udema voor het eindsignaal. 2 – 2 eindstand.

Dit had niemand verwacht. Maar op basis van wat ’t Fean’58 liet zien in de 2e helft niet meer dan verdiend. Waar het gelijkspel voor VEV’67 als een nederlaag werd beschouwd, werd het in het andere kamp gevierd als een overwinning.

Door: Pieter van der Velde
Nadat de pupil van de week Jesper de wedstrijd op gang hielp met een mooie treffer, waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie voetbalmiddag. Mooi weer, uitstekend veld en 22 man die er zin hebben om weer voor de punten te spelen. Dit allemaal onder leiding van de al eerder genoemde Sarah Brinkkemper. VEV’67 liet duidelijk zien wat de bedoelingen waren deze middag. Met goed voetbal de tegenstander het gevoel geven dat er niets te halen valt vandaag in Leek. Na een afgemeten voorzet van Arjan Veenstra kopte Rense Dijk de bal prachtig tegendraads het doel in. Lang hield de voorsprong niet stand. 2 minuten later lag de bal achter keeper Pim Wellinghoff. Deze werd misschien nog wel mooier binnengekopt…

In de 33e minuut gaf Jeffrey Visser de bal voor en daar bewees Marco Soeten dat hij een neusje voor doelpunten heeft. 2 – 1.

VEV’67 ging op zoek naar de 3 -1. Want ondanks dat ’t Fean’58 achter stond, met één doelpunt verschil is er altijd nog sprake van een wedstrijd. Maar de 3 – 1 viel niet.

De 2e helft liet een totaal ander beeld zien. Nu was het ’t Fean’58 de ploeg die VEV’67 vastzette. Met overtuiging en inzet ging de ploeg uit Surhuisterveen geen enkel duel uit de weg. En de paar keer dat de VEV’ers er door kwamen was of de eind pass net niet goed genoeg, of stond de keeper in de weg. Het leek er op dat VEV’67, op basis van de 2e helft, een lelijke driepunter ging scoren. Maar daar dacht René Mellema van ’t Fean in de voorlaatste minuut anders over. 2 – 2.

Wat als… Maar ‘wat als‘ telt niet in de sport. In de blessuretijd kreeg Jorn Udema nog een enorme kans. Waar iedereen van ’t Fean dacht aan buitenspel was er eentje bij ’t Fean die helaas voor VEV’67 z’n koppie er wel bij hield en dat was de keeper. Met een katachtige reactie wist hij de bal tot corner te verwerken. Die werd echter niet meer genomen omdat de scheidsrechter tijdens de lange blessurebehandeling het wel welletjes vond.

Zaterdag 26 september speelt VEV’67 haar 2e competitiewedstrijd tegen VVI in Idskenhuizen. Een ploeg die dit jaar weleens de verrassing van het jaar kan gaan worden! De wedstrijd begint om 14:30.