Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Integraal Kindcentrum Marum 

Marum – Op donderdag 10 maart 2022 bekrachtigden de partners van het  Integraal Kindcentrum (IKC) Marum de samenwerking door de ondertekening van een overeenkomst. Hiermee worden er nu al onderlinge afspraken gemaakt voor de periode na de ingebruikname.

De bouw van het IKC ligt nog steeds op schema. Dat betekent dat de kinderen en de gebruikers vanaf het schooljaar 2022-2023, dus na de komende zomervakantie, in het IKC terecht kunnen.

Samenwerkingsovereenkomst

Wethouder Elly Pastoor van de gemeente Westerkwartier, bestuurder Wilma Drenth van schoolbestuur Quadraten èn van Quadraten Kinderopvang, regisseur Henk van Gaans van GGD Groningen en bestuurder Martin Groen van Het Kunstkwartier ondertekenden deze overeenkomst. Daarin staan de afspraken over onderlinge samenwerking, ruimtegebruik, exploitatie, beheer, kostenverdeling en zeggenschap. Dit voor zowel het gebouw als het bijbehorende buitenterrein.

Gebruikers komen in een duurzaam gebouw
Vanaf het allereerste begin zijn de partners betrokken bij het ontwerp en de bouw van het IKC. Het gebouw wordt energieneutraal en voldoet aan het programma “Frisse Scholen” voor een gezond binnenklimaat. In het gebouw komen de beide Marumer basisscholen OBS De Springplank en CBS De Bron. Kindercentrum Het Zonnetje gaat dan over in “Quadraten Kinderopvang die ook de buitenschoolse opvang regelt”. De GGD met het consultatiebureau en de activiteiten van Het Kunstkwartier krijgen een eigen ruimte in het nieuwe gebouw. Alle functies voor de kinderen van 0 tot 13 jaar worden in het kerndorp Marum zo in één nieuw gebouw ondergebracht.

   
Back to top button