De scholen beginnen bijna weer; let extra op in het verkeer

Leek – De spandoeken hangen alvast maar de basisscholen in Leek zijn nog een week dicht. Volgende week zit de zomervakantie erop en zullen de scholen weer beginnen. Hierdoor wordt het op de weg en in het verkeer weer een stuk drukker dan de afgelopen periode.

In de praktijk betekent deze toegenomen verkeersdrukte doorgaans helaas ook een ongevalspiek onder fietsende scholieren. De campagne, met de welbekende spandoeken, heeft een bewezen positief effect op het veiligheidsgevoel van ouders in de schoolomgeving vlak na de zomervakantie en is ieder jaar weer een zichtbare herinnering aan automobilisten om de snelheid aan te passen in de schoolomgeving.

Bewustwording
De campagne werkt natuurlijk twee kanten uit. Auto’s moeten niet te hard rijden en fietsende kinderen moeten mobielvrij rijden.“Het einde van de zomervakantie betekent meer kinderen en ouders op de weg. Extra kwetsbaar zijn de kinderen die een nieuwe route fietsen of die voor het eerst zelfstandig naar school gaan. Zowel de scholieren en hun ouders als de automobilisten moeten elk jaar weer in augustus en september zoeken naar de juiste balans op de weg. De campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ helpt daarbij, dus heel goed dat die er weer is. Hiermee worden de automobilisten herinnerd aan de nieuwe situatie, tegelijkertijd wordt aan scholieren geleerd dat verkeersveiligheid niet vanzelfsprekend is. Veilig gedrag hebben we immers samen in de hand’’; aldus minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat.

Meer informatie en handige tips voor automobilisten en fietsers vind je op de website van Veilig Verkeer Nederland.

   
Back to top button