VEV’67 speelt gelijk tegen CVVO op eigen veld

LEEK – Zaterdag 30 april, vroeger bekent staand als zijnde koninginnedag, stond er voor de mannen van trainer Luitzen Nijboer een belangrijke pot voetbal op het programma.

Bij winst namelijk, en wanneer de uitslagen op de overige velden gunstig zouden zijn, konden de handen omhoog vanwege het behalen van het kampioenschap. Dat het een lastige wedstrijd zou worden stond op voorhand eigenlijk al wel vast want CVVO is een goede ploeg die terecht bovenin de subtop meedraait. Uit was er nipt gewonnen door VEV’67 dankzij een treffer van Jeffrey Visser in de 70ste minuut. De A1 had laten zien hoe het moet door zijn wedstrijd met 2-0 te winnen en daardoor ontloopt het zeer waarschijnlijk de nacompetitie. Na het belabberde weer van de afgelopen dagen, april doet nog altijd wat het wil, was het deze dag goed vertoeven in het zonnetje. Ook was er weinig wind waardoor alle ingrediënten voor een mooie spannende wedstrijd aanwezig waren. Uiteraard werden de standen op de andere velden ook in de gaten gehouden maar hadden de spelers maar een opdracht en dat was de wedstrijd zelf eerst winnen. De volgende spelers die dit varkentje moesten proberen te wassen waren na de warming-up gebrand op de zege.

Klaas Kleiker ( GK ), Wessel van der Galien, Robin Elderman, Ton Baan, Joachim Wiegman, Koert Thalen, Jeffrey Visser, Marco Soeten, Age Wim van der Zee, Enrico Wardenier, Gerhard van den Berg ( C ), Rick Visser, Jacob Tjoelker, Rense Dijk, Marwin van Wijk, Hendrik Rozema, Benjamin van Aurich ( GK )

De wedstrijd:
Nadat de pupil van de week in tweede instantie wist te scoren, kon de wedstrijd los barsten. CVVO zat meteen goed in de wedstrijd en liet zien dat het de zege zomaar niet cadeau zou doen. VEV’67 had het daarentegen lastig en liep in de beginfase bijna tegen een achterstand aan. CVVO kreeg een vrije bal te nemen op de linkerflank van VEV’67. De bal werd strak voorgegeven en belandde op de kruin van een speler van CVVO die dacht de 1-0 binnen te koppen. De verdediging van VEV’67 stapte echter op tijd waardoor de buitenspelval prima lukte. Geheel terecht werd de speler teruggevlagd en gefloten door de scheidsrechter en zijn assistent. Ondanks dat VEV’67 niet in de wedstrijd zat en slordig speelde kwam het toch op voorsprong. Joachim Wiegman wist de bal goed voor te geven en de kopsterke Age Wim van der Zee wist wel raad met dit buitenkansje want hoog opspringend kopte hij de 1-0 tegen de touwen. Na dit succes beet ook CVVO van zich af en moest Klaas Kleiker ingrijpen door de bal op de zestien al glijdend voor een speler weg te grissen.

VEV’67 kreeg ook enkele kansjes op een goaltje waarbij een voorzet voor het hoofd van Age Wim werd weggekopt door Marco Soeten die de bal naar grond knikte maar de goalie niet kon verontrusten. CVVO was dreigend maar miste precisie in de eindfase waardoor er voor de rust niet meer gescoord werd waardoor de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de kleedkamer kon opzoeken. In de rust werd erop gewezen dat de keeper van CVVO gewisseld zou worden en de nieuwe doelman getest moest worden. Bij het begin van de tweede helft begon VEV’67 beter dan de eerste helft, waarbij gezegd moet worden dat VEV’67 eind eerste helft al beter in de wedstrijd kwam. De gastheren waren dreigender en werd er meer druk naar voren gegeven. Gerhard van den Berg kon een aantal keren zijn man voorbij komen maar ontbrak het ook bij VEV’67 aan de eindpass. Jeffrey Visser testte de doelman van afstand en het schot was goed en leek richting kruising te gaan maar kon nog redelijk makkelijk door de doelman gepakt worden. De moegestreden Age Wim werd vervangen door Rense Dijk en ook Enrico kon de dug-out opzoeken en werd gewisseld voor Rick Schuring. Het spel werd met het verstrijken van de tijd onzorgvuldiger en was het voor VEV’67 zaak de boel dicht te houden en zo de 1-0 te koesteren. CVVO kwam verder naar voren waardoor VEV’67 op een uitval loerde.

Tien minuten voor tijd was er een levensgrote kans voor Gerhard. Op aangeven van Jeffrey had de vleugelaanvaller de hoek voor het uitzoeken maar schoot hij de bal hoog over. Joachim moest hierna het veld geblesseerd verlaten waardoor Jacob Tjoelker binnen de lijnen kwam en Koert naar achteren schoof. VEV’’67 leek de wedstrijd over de meet te trekken, zeker nadat heel CVVO schreeuwde om een pingel na vermeend hands. De uistekend fluitende arbiter zwaaide alle smeekbedes echter weg waardoor VEV’67 opgelucht adem kon halen. Met nog amper tijd te spelen viel uit het niets dan ineens de 1-1. Na een kluts viel de bal voor de voeten van Gerben Visser die zich niet bedacht en uithaalde. Het zondagsschot was echter van grote schoonheid want viel pardoes achter de verbouwereerde Klaas, die geen schijn van kans had op het harde schot dat vol in de winkelhaak belandde. Na de 1-1 wilde VEV’67 de 2-1 maken maar was de tijd te kort en na niet al te veel blessuretijd werd er gefloten voor het einde van het duel.

De nabeschouwing:
Na het laatste fluitsignaal gingen de spelers naar de kleedkamer waar de stemming niet al te best was na de late gelijkmaker. Door de late gelijkmaker voelde het gelijke spel als een nederlaag. Ondanks dat er niet goed gespeeld was waren er nog wel kansjes geweest om de wedstrijd te beslissen. Ook werd de goal van CVVO onder de loep genomen die toch wel fantastisch was. Zuidhorn had gewonnen waardoor deze ploeg nu op 2 punten staat. Volgende week zou het dus opnieuw kunnen lukken tegen Zwaagwesteinde. Dan moet Zuidhorn wel zijn wedstrijd verliezen of gelijk spelen. Laat CVVO volgende week nu net de tegenstander van Zuidhorn zijn. Wanneer het net zo speelt als vandaag tegen VEV’67 moet een stuntje erin zitten.

VEV’67 kan volgende week iedere steun weer gebruiken en ook bij deze thuiswedstrijd is de aftrap om 15.00 uur. Tot die tijd zeg ik maar weer de prachtige woorden,