Basisscholen in Zevenhuizen ontvangen Gronings Verkeersveiligheidslabel

ZEVENHUIZEN – CPO De Delta en o.b.s. Het Veenpluis in Zevenhuizen krijgen op donderdag 14 december bezoek van wethouder Karin Dekker van de gemeente Leek. Zij overhandigt dan de scholen het Gronings Verkeersveiligheidslabel.

Scholen met dit label zetten zich met structurele verkeerseducatie in voor de verkeersveiligheid van hun leerlingen. Een school met een dergelijk label heeft aandacht voor de verkeersveiligheid rondom school en de school-thuisroutes. Daarnaast organiseren deze scholen verkeerseducatie-activiteiten en wordt er gewerkt met een actuele lesmethode. De Delta en Het Veenpluis zijn de eerste scholen in de gemeente Leek die het label in bezit krijgen.

Het label wordt uitgereikt onder de verantwoordelijkheid van VerkeerswijzerGroningen. Dit is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. VerkeerswijzerGroningen vindt het belangrijk dat scholen het label halen en stimuleert en motiveert scholen om mee te doen.

   
Back to top button