Rodenburg ongeslagen ‘kerstkampioen’

LEEK – In het laatste competitieweekend van 2017 ontving Rodenburg, afgelopen zaterdag, DTG in de Rodenburghal. Eerst namen de tweede teams het tegen elkaar op. In een spannende wedstrijd, met een gelijke ruststand, won Rodenburg 2 uiteindelijk van DTG 2 met 14-12.

Deze zaterdag sloot Rodenburg 1 de avond af met de wedstrijd tegen het onbekende DTG. Na de winst van vorige week een, op papier, weer lastige tegenstander gezien de 3e plek van DTG in de poule.

In de eerste aanval scoorde Rodenburg direct. Dit goede begin trok Rodenburg door en kwam snel op een 3-0 voorsprong. Vanaf die stand begon ook DTG te scoren, 3-1. Rodenburg bleef een voorsprong van minimaal 2 doelpunten vasthouden, maar kon nog niet echt weglopen bij het stug spelende DTG. Na een 10-7 tussenstand wist Rodenburg voor het eerst in de wedstrijd een verschil van vier doelpunten te realiseren. DTG kwam nog even terug tot 11-8, maar Rodenburg nam het initiatief weer over en kon zo met een mooie 13-8 voorsprong gaan rusten. Opvallend was dat bij DTG, op 2 strafworpen na, alle doelpunten waren gescoord door 1 speelster.

Rodenburg wilde direct aan het begin van de tweede helft de wedstrijd beslissen. Dit lukte ook, Rodenburg liep al snel uit naar een 16-8 voorsprong en de wedstrijd was gespeeld. DTG probeerde het spel van Rodenburg te ontregelen door nog meer te gaan achterverdedigen, wat de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede kwam. Ondanks dat ging Rodenburg hier goed mee om en wist nog steeds doelpunten te maken. DTG kwam nog een keer terug tot 6 doelpunten verschil, maar de overwinning voor Rodenburg kwam niet meer in gevaar. De wedstrijd werd door Rodenburg goed uitgespeeld en won uiteindelijk terecht met 24-15.

Met deze overwinning behaald Rodenburg de maximale score voor de zaalcompetitie met 12 punten uit 6 wedstrijden. De eerste wedstrijden van 2018 zullen op zondag 7 januari tegen Olympia worden gespeeld. De gehele Rodenburg selectie zal dan afreizen naar Buitenpost om weer de vier wedstrijdpunten mee te nemen naar Leek.

Back to top button