Toptijden bij Bultbroez’n in Zevenhuizen

DSC_1156ZEVENHUIZEN – Na het fietsspektakel bij de vijver vonden de Carbidboys van Zevenhuizen het de hoogste tijd om iets met de hoge bult in het park te doen. En wat is er dan niet mooier om met een vierwielige creatie van die bult af te racen.

Maar liefst 15 combinaties wisten het massaal toegestroomde publiek tot aan de laatste manche in de ban te houden. Met vakkundig commentaar van Johan Vlemmix en Bert Steenhuis werd het publiek uitstekend op de hoogte gehouden van de verrichtingen van de deelnemers. Snelle tijden werden meteen al in de eerste ronde gerealiseerd waarbij de 9.82 seconde verbeterd moest worden door de naar beneden snellende durfals. Overall snelste na twee manches en twee finalerondes werden Stefan Veenstra en Kevin de Vries, met hun reddingsvoertuig, maar deze overwinning werd pas in de laatste rit gerealiseerd waarmee het duo  Denny ( de kikker) Louters  terug verwezen naar een tweede plaats. Derde werd Theo Oenema met zijn special.

Naast de snelheidsprijzen werd door de jury de originaliteitsprijs toegekend aan Stefan Dees met zijn tot in detail kloppende John Deere tracktor. Twee pechvogels konden toch het podium opklimmen om de pechprijs in ontvangst te nemen.

Als toegift gingen ook beide presentatoren Johan Vlemmix en Bert Steenhuis in een voertuig de bult af. Beide manches werden gewonnen door de Zevenhuister presentator die de dorps eer hoog hield.

Foto’s: Mieneke Zevenberg

 

Meer foto’s op: ttp://www.oypo.nl/F3A686C35407D6B9

Back to top button