André Kuipers geeft lezing voor scholieren en ondernemers in het Westerkwartier

WESTERKWARTIER – In het kader van Abel Tasman 375 jaar nodigen de gemeenten Grootegast, Achtkarspelen, Leek, Marum en Zuidhorn samen met het Barontheater dé hedendaagse ontdekkingsreiziger André Kuipers uit voor een inspirerende lezing over pionieren, innovatie en techniek op 23 januari 2018.

375 jaar geleden zette Abel Tasman voet aan wal in Nieuw-Zeeland; een ongekend avontuur helemaal vanuit Lutjegast. Ondernemerschap ten top en dat is wat Grootegast vandaag de dag nog steeds in het bloed zit. Ontdekkingsreizen naar nieuwe werelden, mogelijkheden en technieken zijn nog net zo actueel als 375 jaar geleden. Ieder tijdperk kent daarin zijn eigen grootheden.

André Kuipers, astronaut, arts en wetenschapper, is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Door zijn ervaringen in de ruimte kan André spreken voor een grote diversiteit in toehoorders, van jong tot oud met zeer uiteenlopende achtergronden. Vanuit zijn ervaring zoomt hij desgewenst in op de verschillende aspecten die zijn verbonden met de wereld van de bemande ruimtevaart.

Educatie
Jong geleerd is oud gedaan. Ook onze nieuwe generatie willen we graag uitdagen om verder te leren kijken, hun grenzen te verleggen en te durven pionieren. Speciaal voor basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 in de gemeente Grootegast, houdt André Kuipers in twee sessies een inspirerende lezing voor het jonge publiek in Het Barontheater. Techniek, innovatie en zijn motivatie om astronaut te worden komen daarin uitgebreid aan de orde. Deze twee sessies vinden plaats van 13.30 – 15.00 uur en van 15.30 -17.00 uur.

Ondernemers
Om 19.45 uur zal de ondernemersavond van start gaan in het Barontheater voor uitgenodigde ondernemers uit de gemeenten Leek, Grootegast, Marum, Zuidhorn en Achtkarspelen. André Kuipers zal ook aan hen een lezing geven van 20.00 – 21.00 uur. Het doel is om ondernemers te inspireren over mogelijkheden en grenzen te denken en te blijven pionieren. De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Initiatiefnemers
Dit evenement vindt plaats op initiatief van Het Barontheater en de gemeente Grootegast. De gemeenten Leek, Zuidhorn, Marum en Achtkarspelen hebben allen hun bijdrage geleverd voor dit evenement.

Wethouder Elly Pastoor heeft vanuit de gemeente Grootegast het voortouw genomen: “Ontdekkingsreizen, pionieren, innoveren. Het ligt allemaal in elkaars verlengde en is van alle tijden. Het brengt vooruitgang en inspireert ons om steeds weer over onzichtbare grenzen heen te stappen.”

Back to top button