OWK zit ZKC’19 op de hielen maar kan niet langs zij komen

ZUIDWOLDE/OOSTWOLD – Na een zeer succesvol verlopen zaalseizoen, waarin OWK tot in de laatste wedstrijd meestreed om het kampioenschap, mocht de ploeg op deze mooie zondag weer naar buiten.
In een ongewijzigde opstelling, vergeleken met de zaal, trad de ploeg aan tegen de bekende ZKC’19 in Zuidwolde. De allereerste wedstrijd van dit veldseizoen werd verloren tegen deze tegenstander, echter in de zaal werd tweemaal gewonnen. Toch willen de resultaten van de zaal niets zeggen over deze ontmoeting, want de ploeg uit Zuidwolde is voor OWK altijd een lastige tegenstander. Dit bleek vandaag ook maar weer.

ZKC’19 ging scherp van start door de eerste twee aanvallen om te zetten in scores. Even gebeurde er niets, maar het herenduo Gert Schuitema en Patrick Aalders zetten de stand op 2-2. Het was echter de thuisploeg die de eerste helft veel scherper was, iets waarop coach Michel Daling juist gehamerd had bij zijn achttal. ZKC’19 liep uit naar een 6-3 voorsprong. OWK kwam weer terug tot een punt verschil, maar gelijk werd het nooit in de eerste helft. Opvallend hierin was dat ZKC’19 vooral van afstand met scherp schoot, iets waar OWK vandaag geen antwoord op had.
Na 25 minuten spelen in de eerste helft een ongelukkig moment waarbij Patrick Aalders zich verstapte en het strijdtoneel moest verlaten. Frans Wobbes nam zijn plek in en zette meteen een score op het scorebord, 10-9. Uiteindelijk zou er gerust worden met een 14-12 tussenstand.
In de rust hamerde coach Michel Daling erop dat zijn ploeg met meer scherpte en inzet de tweede helft in moest gaan, anders zou er zeker verloren gaan worden.
De ploeg luisterde dit keer wel en maakte binnen twee minuten de stand gelijk via Frans Wobbes en Nicole Gremmer. Toch liep ZKC’19 weer uit naar 19-15. Na tien minuten in de tweede helft kwam Tessa Lap op de plek van Nienke Wobbes. OWK kwam beter in haar spel, draaide langere aanvallen en kwam weer terug tot twee punten. Het beloofde een spannend slotfase te worden toen de ploeg weer gelijk kwam: 23-23. Opnieuwwas het ZKC’19 die twee punten voorsprong pakte en OWK was niet meer bij machte om nogmaals langszij te komen. Nog eenmaal naderde de ploeg tot een punt, 26-25, maar een strafworp, gooide de wedstrijd op slot.

Helaas dus geen punten mee naar Oostwold; punten die heel nuttig waren geweest met het oog op directe handhaving. 25 goals scoren is niet slecht, maar naar de 27 tegendoelpunten zal de selectie van kv OWK zeker kijken en leren.

We moeten echter ook niet in paniek raken; als het verdedigend aangescherpt wordt en met een iets beter rendement wordt geschoten, moet het resultaat volgende week tegen Wez Handich/DOW zeker anders gaan uitvallen. Daar zullen we dan ook zeker met z’n allen voor gaan.

Volgende week opnieuw drie wedstrijden tegen dezelfde tegenstander. OM 11:30 start OWK 3 op het kunstgras bij Appeltje van Oranje finalist de Gaveborg in Oostwold tegen  DOW/Wez Handich 3. Om13:oo start OWK 2 – Wez Handich/DOW 2 en om 14:30 OWK 1 – Wez Handich/DOW 1. Komt allen genieten van het weer, een leuke en gegarandeerd spannende wedstrijden.