TLC na denderende wedstrijd tegen Oldeholtpade kampioen 5e klasse

OOSTERWOLDE/LEEK – Afgelopen donderdag moest de geschiedenis boeken in gaan als de dag van het kampioenschap. Er moest dan nog wel afgerekend worden met Oldeholtpade wat een geduchte tegenstander was dit seizoen.

Nadat bekend was geworden dat de beslissingswedstrijd tussen Oldeholtpade en TLC in Oosterwolde zou worden gespeeld werd in allerijl een draaiboek in elkaar gesleuteld. Dat is erg goed gelukt, want er werd met 3 bussen afgereisd naar Oosterwolde.

Vanaf sportpark Rodenburg zat de sfeer er al goed in. Aangekomen bij de velden van DIO Oosterwolde liet de TLC aanhang zich al goed van zich horen.

De spelers van TLC werden met gezang ontvangen zodra zij het veld betraden. Mooi!

Om 19:30 werd de wedstrijd in beweging gefloten. TLC nam gelijk het initiatief en de eerste kans was voor TLC. In de 13e minuut kon de TLC aanhang juichen. Stefan van Leeuwen wist een kluts bal tegen het net te werken, 1-0. Oldeholtpade moest nu komen en er ontspon zich een leuke eerste helft. Kansen aan beide zijden werden met uiterste inspanning verdedigd. Het was ook de verdienste van de fantastisch spelende verdediging dat er met 1-0 werd gerust.

In de tweede helft ontspon zich een heerlijke wedstrijd. Spanning ten top en kansen aan beide zijden. Direct na rust een wereld redding van Erwin waardoor de stand 1-0 bleef. 18 minuten na rust was het weer Stefan van Leeuwen die de 2-0 binnen schoot. Dolle vreugde achter het doel en het doelpunt werd dan ook met de harde kern gevierd.
In de resterende tweede helft was het uitspelen en na 94 minuten floot scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was het feest aan TLC-zijde.

Kampioen van de 5e klasse 2016-2017. Het eerste seizoen van hoofdtrainer Wander Balkema en dan gelijk kampioen. Dan mogen we wel spreken van een succes coach. Op naar de 4e klasse.

Felicitaties aan de spelers, de staf, bestuur en iedereen die TLC een warm hart toedraagt.