Leekster Voetbalgala maakt zich op voor finaleavond, voorverkoop van start (Programma)

LEEK –  ‘De spanning stijgt…..’ is te lezen op de website van het Leekster Voetbalgala waar aanstaande zaterdag 13 januari de 32ste finaleavond van is in het Sportcentrum in Leek. De 8 kwartfinalisten zijn inmiddels bekend en voorverkoop van de tickets is gestart. Voor het programma zie onderaan dit artikel of de website van het LVG. 

Bij de start van poule P gaven De Wilpsters, DIO Oosterwolde verrassend klop. Tijdens de burenruzie tussen De Griffioen en DIO Oosterwolde moest DIO dus eigenlijk winnen om mee te blijven doen. De Griffioen had al drie punten verdiend tegen Veenhuizen. Na de 0-1 van Griffioen deed laatkomer Martijn Wieldraaijer het duel volledig kantelen en won DIO uiteindelijk met 3-1. De laatste duels gingen dus uitsluitsel geven. De Wilper Boys had inmiddels 6 punten. De Griffioen en DIO moesten scoren in hun laatste duel. DIO liet dat na en zien we niet terug op de Gala-avond. Voor de Wilper Boys had het verlies tegen de Griffioen geen gevolgen en zo strijden zij voor het eerst in de historie op de Gala-avond.

 In Poule Q  was Vako op kampioenskoers. 14 doelpunten vóór en Rolf van Wijk hield zijn doel schoon.
 De mannen uit Vries zijn prima in vorm. In diezelfde poule scoorde SVMH 1 doelpunt te weinig  om een strafschoppenserie af te dwingen. Nu behaalde Grijpskerk na jarenlange afwezigheid met de 2e plaats weer eens de Gala-avond.
Poule R beloofde een hele spannende te worden. Hierin 4 teams die bij de vorige editie in de kwartfinales speelden. De ‘Young Boys’ van TLC toonden lef en versloegen VEV’67 in een spannend duel. Evenzo spannend was het tweede duel van deze beide teams die VEV’67 met 4-3 van ONR won en FC Grootegast hield TLC heel lang in de tang, maar de 1-1 viel in de slotfase.  Grootegast moest VEV’67 verslaan in het laatste treffen, maar VEV’er Arjan Veenstra deed zijn voormalige ploeg de das om. TLC pakte ook de winst en zo zien we komende zaterdag hen samen met VEV ’67  terug.
In poule R was Boerakker de beste ploeg van de avond. Willem Pieter schoot op zijn wondersloffen 7x raak en keeper Ivo de Groot was ook weer van grote waarde voor het team. In het onderlinge treffen won Roden vrij gemakkelijk de burenruzie van de Nij-Roners  (3-0). HFC’15 kwam tekort. Te weinig creativiteit brak hen dit toernooi op, dat ze zonder winst afsloten deze avond. Roden vergezelt Boerakker op de Gala-avond.
Voor a.s. zaterdag zijn de 8 kwartfinalisten bekend. Wilt u zaterdag getuige zijn van weer een geweldige voetbalavond met entertainment? Koop dan een entreekaart in de voorverkoop en kom op tijd naar Sportcentrum Leek, want vol=vol! 

Programma gala avond zaterdag 13 januari 2018:
16.30     Zaal open voor publiek
18.00     Optreden SDM (demoteam Chase/Supreme)
18.05     Voorstellen scheidsrechters, De Griffioen en VEV’67
18.10     De Griffioen – VEV’67 (1)
18.35     Voorstellen De Wilper Boys en TLC
18.40     De Wilper Boys – TLC (2)
19.05     Optreden SDM (demoteam Pressplay)
19.10     Voorstellen VAKO en Roden
19.15     VAKO – Roden (3)
19.40     Voorstellen Grijpskerk en Boerakker
19.45     Grijpskerk – Boerakker (4)
20.10     Optreden SDM (demoteam Pressplay
20.15     Finale B-toernooi om de Duurt Louwes-trofee: Harkema Opeinde – Waskemeer
20.40     Surprise act 1
20.50     Winnaar (1) – Winnaar (3)
21.15     Winnaar (2) – Winnaar (4)
21.40     Optreden SDM (demoteam Pressplay)
21.45     Damesfinale om de Roel Klazinga-trofee: EKC – Nieuw Roden
22.10     Surprise act 2
22.20     Finale A-toernooi om de Henk Assies-trofee
23.00     Prijsuitreiking gevolgd door Gala-feest

Back to top button