Koe Tolbert568 gered van de slacht

TOLBERT/UTRECHT – De 13-jarige koe Tolbert568 is door Partij voor de Dieren Utrecht en Stichting Hanna (Dierentehuis De Achtste Hemel) gered van de slacht. Er is afgesproken met de universiteit Utrecht (UU), waar zij op dit moment nog woont, dat zij half augustus verhuist naar Koeienrusthuis Stichting De Leemweg in Friesland.

Tolbert568 is geboren in het Groningse dorp Tolbert en wordt gehouden in de biologische rundveehouderij van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Het begon allemaal op 17 juni 2015, toen de PvdD in de Telegraaf las dat een koe van de UU 100.000 liter melk had gegeven en negen stiertjes en een koe had voortgebracht. Zij werd gelauwerd door de universiteit, maar er stond ook in het artikel dat zij naar de slacht zou gaan.

De PvdD belde het Koeienrusthuis en direct zei eigenaar Bert Hollander dat Tolbert bij hem welkom was. Stichting Hanna uit Friesland was op hetzelfde idee gekomen en zo ontstond een samenwerking. Op dit moment zijn de drie organisaties geld aan het inzamelen voor het ‘pensioen’ van Tolbert. Dit gaat ongeveer 150 euro per maand kosten en dit geld moet komen van structurele donaties, maar ook eenmalige donaties zijn welkom.

PvdD-woordvoerder Saskia Oskam: “Koe Tolbert568 staat voor ons symbool voor alle koeien en andere dieren die in de veehouderij worden gehouden en na het dienen van de mens eindigen in het slachthuis. Door haar te redden hopen we mensen aan het denken te zetten over het feit dat koeien levende, voelende wezens zijn die met respect behandeld dienen te worden.”

Mensen kunnen Tolbert op drie manieren steunen:

  1. Via een virtuele adoptie samen met stichting Hanna. Dit kan al vanaf 5 euro per maand.

Stichting Hanna neemt (nog) geen automatische incasso’s af, dus er moet opdracht aan de bank gegeven worden om maandelijks een vast bedrag af te schrijven. Dit kan via internetbankieren. De betaalgegevens:

IBAN: NL19ABNA0482477636
BIC: ABNANL2A
Ten name van Stichting Hanna o.v.v. ‘Adoptie Tolbert’

  1. Via een virtuele adoptie bij Koeienrusthuis De Leemweg voor 150 euro per maand.

Ook bij De Leemweg kan dit via een maandelijkse opdracht bij de bank. De betaalgegevens:

IBAN NL95RABO0310236355
BIC RABONL2U
Ten name van Stichting De Leemweg

  1. Via een eenmalige ‘cowfundingsdonatie’ via 4just1: www.4just1.com/project/907.

Alle donaties zijn welkom.

www.koeienrusthuis.nl
http://afdelingutrecht.partijvoordedieren.nl
www.stichtinghanna.nl

 

   
Back to top button