OWK wint eerste returnwedstrijd van zaalseizoen tegen koploper Mid Fryslan

GROU/OOSTWOLD – Zondag 14 januari stond de eerste return wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. OWK mocht op bezoek bij koploper Mid Fryslan in Grou. Beide ploegen laten dit zaalseizoen zien thuis te horen in de overgangsklasse. Bij winst vandaag zou OWK de koppositie overnemen, bij verlies zou Mid Fryslan zijn koppositie verstevigen. Het beloofde dan ook een spannende middag te worden.

Vanaf de start van de wedstrijd lieten beide ploegen zien er een ware strijd van te willen maken. Duels werden vanaf het begin hard ingegaan, de missie van beide ploegen was daarmee gelijk duidelijk. OWK was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, verdedigend stond het goed en aanvallend werd er mooi spel gespeeld. Er werd op 11-15.

In de rust complimenteert coach Patrick Aalders zijn ploeg, maar geeft ook aan dat we er nog lang niet zijn. Indien de ploeg nog 25 minuten dit spel neer kan zetten, is de koppositie binnen handbereik.

Het begin van de tweede helft laat echter te wensen over en Mid Fryslan weet zichzelf terug in de wedstrijd te knokken. Binnen tien minuten kwam Mid Fryslan langszij op 15-15 en ging er zelfs overheen naar 16-15. OWK wist niet tot scoren te komen en ineens zag het er heel anders uit voor de Cinx Formatie. Opgeven deed de ploeg niet, van 18-16 was het nu OWK dat zich terugknokte en de stand gelijk trok. Een spannende laatste fase breekt aan waarin het stuivertje beide kanten op kan vallen. Op 21-21 is het Mid Fryslan die met minder dan een minuut te spelen de aanval mag beginnen, op zoek naar de voorsprong en daarmee wellicht wel de winst. Het lukt hen echter niet de korf te vinden en met 18 seconden te spelen krijgt OWK nog eenmaal de kans voor de winst te gaan. Het is Arjan Kiewiet die 5 seconden vóór tijd met een afstandschot zijn ploeg naar de overwinning schiet.

Een prachtige wedstrijd waar alles in zat: spanning, strijdlust en twee ploegen die beide tot het gaatje gingen. OWK mocht zich de winnaar noemen en behaalt daarmee het unieke resultaat van de koppositie in de overgangsklasse, een geweldige prestatie voor de kleine vereniging. De ploeg zal nu moeten proberen deze positie nog 7 wedstrijden vast te houden in een poule waarin iedereen van elkaar wint en het erg dicht bij elkaar zit. Volgende week zaterdag wacht in de Rodenburghal te Leek Wit Blauw uit Kampen. In Kampen moest OWK zijn meerdere erkennen in deze tegenstander, de ploeg zal zodoende gebrand zijn om komend weekend revanche te nemen.

Back to top button