Leekster Eagles vergeet voorsprong vast te houden

LEEK – Bij de thuiswedstrijd tegen Zeemacht moest Leekster Eagles wederom genoegen nemen met een gelijk spel.

In de eerste helft werd er niet gescoord ondanks dat beide partijen wel kansen kregen. Het spel van Leekster Eagles was sterker terwijl Zeemacht meer een afwachtende houding aannam en via balverovering het doel van Erwin Mensink probeerden te bereiken. Ruststand 0-0.

In de tweede helft opende Freddie van der Velde binnen een minuut met een korte afstand, droge, gerichte knal het scoreverloop en de stand was 1-0. Binnen 5 minuten had Zeemacht het tegendoelpunt op het bord en stond de stand wederom gelijk. Met nog ruim twaalf minuten te spelen wist Marwin van Wijk na een voorzet van Stefan Brouwer de 2-1 binnen de doellijnen van Zeemacht te frommelen. Ondertussen raakten de gemoederen in het veld steeds meer verhit. Dit kwam o.a. doordat de arbitrage de beloning/afstraffing via de beruchte overtredingsbordjes niet wilden opleggen. Het werd steeds onrustiger in het veld, waarbij lichamelijke contacten niet gemeden werden. Hierna begon de arbitrage lustig met kaarten te strooien waarbij leider Riekus van der Velde het veld moest ruimen. Doordat de Eagles steeds meer met niet voetbalzaken bezig waren kon Zeemacht hiervan profiteren en de 2-2 was een feit. De laatste acht minuten werd er nog door beide teams voluit gespeeld om de wedstrijd om te buigen. De kansen werden niet meer benut en na een avond met te veel persoonlijk strijd ging de zoemer. Eindstand 2-2.