OWK 1 verslaat ALO 1 uit Den Haag met 30-15

LEEK – Op zondag 29 januari stond voor OWK 1 de return op het programma tegen ALO 1 uit Den Haag. In Den Haag werd er gewonnen van ALO met 29-21, maar dit gaf zeker vandaag geen garantie voor opnieuw twee punten. Van onderschatting was zeker ook geen sprake.

OWK begon voortvarend en Annelies Schuitema wist met het eerste schot gelijk de 1-0 op het scorebord te zetten. Via de 2-0 van Gert Schuitema kwam het andere vak in de aanval en nam de scherpte uitstekend over. Na de 3-0 van Arjan Kiewiet wist ook de kersverse Oranje international Tessa Lap te scoren. Op dit moment deed ALO iets terug en noteerde ook een doelpunt, maar wist nooit dichterbij te komen. De CINX formatie uit Oostwold was duidelijk een maatje te groot en behield de gehele 1e helft een ruime voorsprong. Na een kwartier spelen moest Annelies Schuitema het veld verlaten met een blessure en werd vervangen door Nienke Schuitema. Het vlaggenschip wilde de 1e helft de wedstrijd binnen slepen en bleef dus scherp schieten en liep uit naar een 17-9 ruststand.

In de rust verliet de zieke Sicco Koopmans het veld voor Patrick Aalders. Gelijk na rust wisten Frans Wobbes en Arjan Kiewiet de korf te vinden waarmee de ploeg aangaf een mooie uitslag neer te willen zetten. Via mooie combinaties en hoog percentage schieten kon liep OWK uit naar 24-10 waarna coach Michel Daling besloot aantal spelers wat minuten te gunnen. Sander en Niels Lap betraden het veld voor Frans Wobbes en Gert Schuitema. Na een mooie actie van Jannine Roffel wist ook Nienke Schuitema haar eerste doelpunt in het vlaggenschip weer te maken. De 30 kwam dichterij en de ploeg was in de slotfase nog steeds gretig om goals te maken, want de 30 moest toch op het scorebord komen. Door een mooie bal van Sander Lap wist Nicole Gremmer, die de geblesseerde Hannah Mekkes verving in de basis, een mooie doorloopbal te maken. Het slotakkoord was voor Jannine Roffel met een kleine kans, Arjan Kiewiet en Patrick Aalders maakte de 30-15. Wat tevens de eindstand was.

Een goed weekend voor OWK 1, want later op de avond werd duidelijk dat nummer 2 Apollo had verloren van Wez Handich. Dit zet de ploeg ook gelijk op scherp de komende week, want volgend weeken reist de selectie af naar Houtigehage om te spelen tegen Wez Handich. Dit is de ploeg die als enige een punt van OWK afsnoepte. Dus komende zondag zal weer een spannende wedstrijd gaan worden die weer op het scherpst van de snede gespeeld zal worden. De selectie kan dus weer een hoop support gebruiken om de punten mee te nemen.