Wonen in Leek presenteert zich tijdens Open Dag Leek

WaterborghLEEK – Wonen in Leek presenteert zich op de Open dag op zaterdag 31 augustus op diverse manieren. Het woonaanbod varieert van bouwkavels en projecten in de nieuwbouw in Leek, Tolbert en Oostwold tot bestaande koop-, huur- en zorgwoningen in de hele gemeente. Waarbij ook nog eens leuke activiteiten voor jong en oud zijn te beleven.

In de ruim opgezette nieuwbouwwijk Oostindie in Leek staat een tent met informatie over bouwkavels en de nieuwste woningbouwprojecten. Dit is het startpunt van een fotopuzzeltocht langs kenmerkende plekken in de wijk. U komt langs de verschillende fraaie parken in de wijk en de nieuwste woningbouwlocaties die in aanbouw zijn. Bij de informatietent kunt u genieten van een gratis ijsje. Bonnen voor een ijsje worden ter plekke uitgedeeld en in het centrum van Leek.

 

In het parkachtig nieuwe woongebied Sintmapark in Tolbert staat een informatietent met een maquette van Sintmapark. Hier krijgt u informatie over de opzet van het gebied en de woningbouw. Ook zijn er verschillende kinderactiviteiten. U kunt met een gids een wandeling maken over het Sintmaparkterrein en een bezoek brengen aan een cliëntenwoning van De Zijlen, die ook in Sintmapark gevestigd is.

 

In de Gaveborg in Oostwold kunt u informatie krijgen over bouwkavels in het dorp Oostwold en over het project ‘Briljant Wonen in Oostwold’. Hierbij hebt u de kans om uw eigen woning geheel op maat te ontwerpen én te bouwen. Dit doet u niet alleen, maar samen met uw toekomstige buren.

 

Makelaars uit Leek promoten gezamenlijk te koop staande huizen in de gemeente Leek door van 10 tot 13 uur Open Huis te houden in te koop staande huizen. Deelnemende panden staan op Funda en op de websites van de makelaars.

 

Ook voor huurwoningen kunt u terecht tijdens de open dag Leek. Het kantoor van woningcorporatie Wold&Waard is geopend. Hier kunt u langskomen voor al uw vragen over bijvoorbeeld het woningaanbod en inschrijven.

 

Vredewold biedt u seniorenwoningen, een zorgcentrum, een dienstencentrum en diverse appartementencomplexen. Tijdens de open dag krijgt u een rondleiding en hapje en drankje in twee complexen. Ook zijn een aantal appartementen te bezichtigen.

 

In het centrum van Leek-Nietap wordt hard gewerkt aan een nieuwe inrichting. Wie benieuwd is naar de werkzaamheden en hoe het gaat worden, kan de maquette komen bekijken die in het Infocentrum Leek-Nietap in het centrum van Leek staat. Ook voor actuele informatie over nieuwbouw in de gemeente Leek kunt u hier terecht. Wilt u niet verhuizen, maar wel comfortabeler en zuiniger wonen, dan kunt u hier advies krijgen over energiebesparende mogelijkheden in het kader van het noordelijk project SLIM wonen met energie. Bonnen voor een gratis ijsje in Oostindie zijn ook af te halen in dit Infocentrum.

 

Met een routekaart met fietsroutes of een speciale bus, kunt u alle locaties bezoeken.

Wie wil weten wat er allemaal te doen is op 31 augustus kan terecht op de speciale website www.opendagleek.nl voor het complete programma.

Back to top button