Excursie naar ‘Domies Toen’ met IVN Leek-Nietap

LEEK/NIETAP – Het IVN Leek-Nietap organiseert op 29 april een excursie naar Domies Toen, de tuin van de dominee. In de tuin van Pieterburen wordt door een gids een rondleiding gegeven.

De tuin is aangelegd in Engelse landschapsstijl, in het Gronings Slingertoen. In Domies Toen staan nagenoeg alle bekende en minder bekende stinsenplanten waaronder een aantal zeer zeldzame soorten, zoals het Haarlems klokkenspel (Saxifraga granulata ‘Plena’).

De tuin is niet alleen bekend om zijn stinsenplanten maar ook om zijn wilde planten die in mei, juni en juli in bloei staan. Wellicht zijn zij al eind april in bloei. Ook is er een uitgebreide kruidentuin, bij het tuinprieel en de oude tuinmuur, met geneeskrachtige kruiden.

Bij de tuin is een theeschenkerij waar wat gedronken en gegeten kan worden.

Het vertrek is 29 april om 10.30 uur vanaf de P+R Boerakker. Geef u op via [email protected]. Met meerdere auto’s wordt gereisd naar Pieterburen. Neem wat te eten en/ of te drinken mee. Om ongeveer 15.00 uur is de terugkomst in Boerakker. Reiskosten €5 met carpooling, rondleiding met gids €5,50.

Foto: A. Botma-Wassink

   
Back to top button