Supercup drie noordelijke provincies afgelast

LEEK – De organisatie van de Supercup Noord-Nederland heeft donderdag besloten om het zaalvoetbalevenement dit jaar niet door te laten gaan. Door afzeggingen van diverse voetbalteams die in principe zouden deelnemen, lag de devaluatie van het toernooi al enigszins op de loer. Organisator Jacob Veenema van Sportcentrum Leek heeft vrijdagochtend alle clubs die wel in actie zouden komen in Leek geïnformeerd over de stand van zaken.

,,Er kwamen dit jaar nogal wat wat onvoorziene zaken bij de Supercup kijken”, vertelt Veenema in een reactie. ,,De finalisten van Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gaven aan niet meer beschikbaar te zijn omdat ze zich inmiddels voorbereiden op hun tweede seizoenshelft. Eerder vandaag was in dit bericht tevens te lezen dat de organisatie van het PWZ liever geen deelnemer afvaardigde, evenals dat een neutrale supporter op de tribune geraakt werd door rondslingerend glaswerk. Dit was echter allebei onjuist. De organisatie van het PWZ laat clubs vrij om deel te nemen aan de Supercup, terwijl het glaswerk-incident niet plaatsvond op de tribune, maar na afloop van het toernooi in de kantine van Angelslo”, geeft Veenema aan. ”Het Jan Bralten Zaalvoetbaltoernooi kreeg helaas te maken met een sterfgeval. Om diezelfde reden doet niemand van dat toernooi mee aan de Supercup.”

Nog twee afzeggingen

Veenema legt uit dat het voor de hand ligt dat men nu roept dat de Supercup mede geen doorgang vindt vanwege de schermutselingen die afgelopen zaterdag na afloop van het Leekster Voetbalgala plaatsvonden. Dat is echter niet het geval, zo benadrukt hij. Veenema: ,,We willen gewoon een goed toernooi neerzetten, maar als dat vanwege diverse afzeggingen niet lukt, dan houdt het soms gewoon even op. We hoopten Marum te strikken als opvolger van Pelikaan S, maar ook zij konden helaas niet meedoen. Ook hadden we Omlandia als winnaar van de Hogeland Cup in Uithuizen benaderd, maar zij hadden hun zaterdagbesteding inmiddels ook al anders ingepland. Hoewel dat hun goed recht is, neemt dat niet weg dat het dan voor ons steeds lastiger wordt om een kwalitatief goed toernooi neer te zetten.”

Volgend jaar wél Supercup

Dat de Supercup dit jaar geen doorgang vindt, houdt overigens niet in dat hét zaalvoetbaltoernooi voor winnaars van alle zaalvoetbaltoernooien in Noord-Nederland haar Waterloo heeft gevonden. ,,Ook ik zie en hoor dat men zo her en der kritiek heeft op dit toernooi, maar volgend jaar hopen we onverstoord verder te gaan met waar we vorig jaar zijn gebleven. Ik kan me daarentegen wel voorstellen dat men de Supercup na de incidenten bij de diverse zaalvoetbaltoernooien van afgelopen week even ‘too much’ vindt. Mede daarop is onze beslissing dan ook gebaseerd”, aldus Veenema.

   
Back to top button