Topbands in de line up bij de BluesNight Leek, op Zaterdag 28 november 2015!

LEEK – Op het aankomende BluesNight Festival van Leek, worden gevoelens hoorbaar gemaakt door Nederlandse bluesbands van allure. In de sfeervol aangeklede zaal van het centraal gelegen Sportcentrum van Leek, zullen op 28 november 2015 tijdens de BluesNight van Leek, op 2 podia de volgende line up van artiesten acte de présence geven: 

KING OF THE WORLD.

Sinds de oprichting begin 2012 (Ruud Weber, Fokke de Jong, Govert van der Kolm en Erwin Java) is het snel gegaan met deze Nederlandse blues-, rhythm & rootsband. In minder dan 3 jaar tijd heeft deze groep via de albums “Can’t Go Home” en “KOTW” zijn plek in het Nederlandse bluescircuit opgeëist. Beide albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers.

THE MUDBIRDS.

The Mudbirds bestaat sinds 2007 en heeft Alan Laws op mondharmonica, zang en gitaar en René Tweehuysen op dobro en lap steel gitaar. René Tweehuysen speelt – als een van de weinigen in Nederland – de blues op een dobro. Laws begon als straatmuzikant in Londen in de jaren zeventig en verwierf een reputatie als virtuoze mondharmonicaspeler.

THE GIANT BLUES BAND.
Een strakke ritmesectie, elkaar afwisselende gitaarsolo’s en op de achtergrond de vette hammondsound: The Giant Blues Band (GBB) is een spiksplinternieuwe bluesband met een voorliefde voor stevig werk. De drang om fris en modern bluesrepertoire te spelen bracht de vijf muzikanten bij elkaar.

Dit gezellige Leekster Bluesfestival geeft vanwege de grote verscheidenheid aan bluesrepertoire (van authentieke blues tot bluesrock) de muziekliefhebbers die niet specifiek bluesmuziek prefereren de gelegenheid tot een leuke avond waarbij de voetjes van de vloer mogen. Natuurlijk kunnen echte bluesliefhebbers hun hart op halen. Kortom voor ieder wat wils.

ZAAL OPEN 19.00 UUR | AANVANG 20.00 UUR | ENTREE 12,50 | AAN DE KASSA 15,00

Voor reserveringen en informatie:Telefoon:0594-512040,[email protected]

   
Back to top button