Gemeente zet Huishoudschool in Tolbert te koop

fotoHuishoudschoolTolbertLEEK – De gemeente Leek biedt de voormalige Huishoudschool aan de Auwemalaan 1 in Tolbert te koop aan. In juli 2013 verhuisde de laatste gebruiker van het pand, Speel-O-Theek Olleke Bolleke, naar elders. Daarom is besloten het gebouw met omliggend terrein via Jonkman Garantiemakelaars in Leek ter openbare verkoop aan te bieden.

Het pand met een vloeroppervlakte van 700 m² en een grondkavel van ruim 5.500 m² kan worden hergebruikt voor een maatschappelijk doel of dienstverlenende bedrijven. Een aantal ruimten, waaronder een “popkelder”, is geluidgeïsoleerd, vanwege het voormalig gebruik voor muzieklessen. Verder is het mogelijk een groot deel in te richten als dienstwoning. Het binnengedeelte van het terrein achter het gebouw met het bos kan voor tuin en parkeren worden ingericht. Dit alles is binnen de bestaande bestemming mogelijk.

Het gebouw werd in 1998 door de gemeente aangekocht en volledig gerenoveerd. Daarna is het gebruikt voor de huisvesting van de muziekschool van Kunstbedrijven Westerkwartier en het bovenschools management van het openbaar basisonderwijs. Daar kwamen later Speel-O-Theek Olleke Bolleke en tijdelijk De Oude Ulo bij.

Het bovenschools management ging op in Stichting Westerwijs en verhuisde naar Marum. Dit voorjaar kon het muziekonderwijs worden ondergebracht in het gebouw Oldeborg bij rsg de Borgen. Na de zomervakantie start Speel-O-Theek Olleke Bolleke vanuit haar nieuwe locatie in obs De Tweemaster te Leek. De dienstverlening van De Oude Ulo vindt sinds 2012 plaats vanuit het gebouw Punt 1 bij Sportpark Rodenburg te Leek.

Back to top button