Zwaar gehavend Leekster Eagles grijpt net naast de prijzen tegen Futsal Texel

LEEK – Afgelopen vrijdag 20 januari vertrokken er vanuit Leek negen Eagles. Jeroen de Haan was vanuit Leekster Eagles A1 mee genomen. Van het eerste waren het Erwin Mensink , Karim Layb, Fabio de Matos Fernandes, Selwyn Slotegraaf, Mehdi Charaf-Eddine, nieuweling Luciano Matulessy, Good old Bas Panenka Lulofs en de geblesseerde Roy de Vries.

Tijdens de eerste helft was het vooral aftasten. Er werd over en weer goed gevoetbald zonder te veel risico. Toch waren het de mannen uit Leek die ondanks een smalle bank de beste kansen creëerde.
De tweede helft was het Leekster Eagles die feller begon te voetballen en hierdoor ook de eerste verandering op het scorebord kreeg. Na weer een gedegen aanval op het doel van Texel ging de bal via een eilander binnen de palen. Dat was het moment dat de Texelaren het besef kregen dat ze deze wedstrijd wel eens zouden kunnen gaan verliezen.

Vanaf dat moment ontspon zich voor de ogen van het publiek een pracht van een tweede helft. De mannen van Leekster Eagles voerden duidelijk de boventoon en vochten voor wat ze waard waren. Pech, domme pech trof de fantastisch keepende en later ook meevoetballende Erwin Mensink toen hij een bal door de vingers liet glippen en de stand gelijk kwam te staan. In de laatste minuten was het wederom Texel die Erwin verraste en de leeggespeelde mannen uiteindelijk na een bijna bovennatuurlijke krachtinspanning in de wedstrijd met lege handen de kleedkamer konden opzoeken.

Een dikke pluim zoals de Eagles zich weerden, dit geeft goede hoop op de volgende wedstrijden. Aanstaande vrijdag spelen we thuis tegen Emmeloord.

   
Back to top button