Gemeente Leek overlegt over koopzondagen met winkeliers

LEEK – Op woensdag 11 september 2013 organiseert de gemeente Leek een bijeenkomst voor winkeliers en andere betrokkenen om de meningen te horen over de koopzondagen. De bijeenkomst begint om 18.30 uur in het gemeentehuis van Leek.

De Winkeltijdenwet geeft de gemeenteraad de bevoegdheid om alle zon- en feestdagen aan te wijzen als koopzondag. Momenteel heeft de gemeente Leek 12 koopzondagen en een levensmiddelenwinkel die open mag op zon- en feestdagen. Het gemeentebestuur wil graag weten of het huidige beleid voldoende is of dat er behoefte is aan een uitbreiding van de koopzondagen. In dit overleg kunnen winkeliers en belanghebbenden gezamenlijk met de burgemeester B.C. Hoekstra en wethouder H.J. Morssink de mogelijkheden die de Winkeltijdenwet biedt bespreken. Winkeliers en belanghebbenden worden van harte uitgenodigd bij de vergadering aanwezig te zijn. Wij verzoeken u voor 4 september 2013 het aantal personen dat naar de bijeenkomst komt, door te geven aan de gemeente Leek, telefoonnummer (0594) 55 15 15 of per e-mailadres: [email protected] onder vermelding van bijeenkomst koopzondagen op 11 september 2013.

Back to top button