Jarige debutant bij Leekster Eagles – A.C. Kingdom

LEEK – Ook deze wedstrijd begon een half uur later dan gepland. De tegenstander belde kort voor acht uur dat ze vast stonden in het verkeer en daardoor vertraging opliepen.

Tijdens de thuiswedstrijd tegen A.C. Kingdom was er een compleet spelersblok niet op het veld. Immers, Freddie van der Velde en Amine Ajouaou zijn geblesseerd en Karim Layeb en Stefan Brouwer mochten vanwege verworven kaarten deze wedstrijd op de tribune plaats nemen.
Trainer coaches Jan Brouwer en Gerke Hoogeveen mochten vanuit de jeugdteams op jacht naar aanvulling, waarbij je kunt stellen dat dit met succes is uitgepakt. Aanval na aanval werd ingezet, maar zonder de smaakmakers was het in de eerste omloop een lastige. De spelers van Kingdom hielden het doel, vooral dankzij de excellerende Kingdom-doelman, mooi dicht zodat het voor de Eagles erg lastig was om er doorheen te breken. In de eerste helft was het Fabio de Matos Fernandes, die in de 14e minuut de keeper van Kingdom wist te passeren en de stand kwam op 1-0. Leekster Eagles was sterker maar misten in deze helft de finesse en dan kan het balletje ook zo de andere kant op rollen.

Na de rust en een stevige peptalk in de kleedkamer zag je een team met meer lef terugkomen. Het was wederom Fabio de Matos Fernandes die nu vanuit een vrije schop wist te scoren en de stand was 2-0. Luciano Matulessy kwam daarna met een fraaie actie en dito afronding in het zicht, verschalkte de keeper en de stand werd 3-0. Talent Jeroen de Haan, doorgeschoven naar het 1e vanuit Jong Leekster Eagles, rook nu ook zijn kans op zijn 1e doelpunt voor het Leekster vlaggeschip. Zo stond hij aan het eind van een vloeiende aanval op de goede plek bij de 2e paal om de keeper van Kingdom te passeren en de 4-0 op het scorebord te laten aantekenen. Ondertussen wist Leekster Eagles keeper Erwin Mensink nog wat aanvallen op zijn doel te stoppen en om zijn spieren warm te houden liet hij zich met de bal aan de voeten op het speelveld zien, waarbij hij nipt het doel van Kingdom miste.

Roy de Vries wist, met nog zeven minuten te gaan, met een leep balletje de score aan Leekster zijde te verhogen naar 5-0. Met nog enkele minuten te gaan werd Ziggy Vermesi binnen de lijnen gebracht. Ziggy speelt op dit moment bij Leekster Eagles JO19 en mocht uitgerekend op de dag van zijn twintigste verjaardag in het eerste team debuteren. Hij is de kleinzoon van wijlen Duurt Louwes, oprichter en voormalig eigenaar van het Sportcentrum Leek, en tevens oud-voorzitter en erelid van Leekster Eagles. De nervositeit spatte in de eerste omloop van de jarige Job af, maar gaandeweg wist hij zich te voegen op het veld en liet zien dat hij een belofte voor de toekomst is. Hoewel Ziggy er nog heel dichtbij was, mocht hij zijn debuut helaas net niet met een doelpunt bekronen. Ondanks dat zou opa Duurt erg trots zijn geweest op een dergelijk verdienstelijk debuut.
Met een stand van 5-0 werd de wedstrijd afgefloten en mochten de spelers de kleedkamers opzoeken.

Spelers Leekster Eagles: Erwin Mensink, Roy de Vries, Jeroen de Haan, Fabio de Matos Fernandes, Ziggy Vermesi, Jasper Siepelinga, Luciano Matulessy, Delano Dussel, Mehdi Charaf-Eddine.

Volgende wedstrijd: zvv Urk – Leekster Eagles aanvang 21.15 uur Sporthal de Schelp, Urk