Huisdierkeuring kleindieren vereniging ’t Hollandertje bij Welkoop Leek!

LEEK – Zaterdag 17 maart kan een ieder zijn konijn of cavia weer ter keuring aanbieden op de promotiedag van ’t Hollandertje. De dieren worden beoordeeld op gezondheid, verzorging en op eventuele raskenmerken.

Voor de winnaar is er een leuke prijs te verdienen. Ook worden gratis de nagels van de dieren geknipt op deze dag.

Leden van ’t Hollandertje zullen een verscheidenheid aan verschillende rassen laten zien. zo zullen er bij de konijnen  Witte van Hotot konijnen zijn een ras die geheel wit is enkel met een zwarte ring rond de ogen.  Ook een vreemde eend zijn engelse hangoren, een ras waarvan de oren een spanwijdte hebben van ongeveer 60 c.m. De cavia’s zullen vertegenwoordigd zijn met o.a. lunckarya’s een langharig ras welke uiterst zeldzaam is.

Hoenders mogen we dit jaar niet meenemen  dit vanwege de onlangs uitgebroken vogelgriep, Er is echter wel een deskundige aanwezig welke U van alle informatie over hoenders zal voorzien. Voor de kleintjes zal er en knuffelhoek zijn en uiteraard staat de koffie klaar.

U bent Welkom van 10.00 tot 16.00 uur bij de Welkoop in Leek aan het Industriepark 5R.

   .
Back to top button