Leek bruist tijdens Open dag 31 augustus

leekweekLEEK – Zaterdag 31 augustus zet heel Leek z’n deuren wagenwijd open tijdens de Open Dag Leek.  In een mooie mix van informatie en entertainment laten Leek en de omringende dorpen zien wat ze in huis hebben op het gebied van o.a. recreatie, cultuur, sport, wonen en uitgaan.
Gratis vervoer

Een negental Hotspots in Leek, Tolbert en Oostwold zijn de vertrekpunten naar tientallen plekken met demonstraties, optredens en informatiepunten. Wie wat minder mobiel is, kan gebruik maken van gratis taxibusjes die van hotspot naar hotspot rijden. De busjes rijden de hele dag, om de 15 à 30 minuten. Ook rijdt er een elektrische tuktuk tussen Nienoord en het centrum van Leek en een koets van het centrum naar de nieuwbouwwijk Sintmapark in Tolbert. Wie liever zelf rijdt kan één of meer fietstochten maken vanaf Oostwold via Enumatil en Midwolde naar Nienoord en andersom.

 

Gratis parkeren

De Open Dag is niet alleen voor de eigen inwoners, maar ook voor bewoners en ondernemers van de omringende gemeenten bedoeld. Wie met de auto naar Leek komt zal geen probleem hebben met parkeren. Dat kan zowel in en om het centrum (blauwe zone), als bij het gemeentehuis aan de Tolberterstraat en op het evenemententerrein naast het gemeentehuis.

 

Win een Leekshopper en leuke prijzen

Tijdens de Open Dag zullen diverse prijsvragen de bezoekers overhalen om actief aan van alles mee te doen. Zo is er bij de Hotspots een stempelkaart te halen, waarmee men mee kan dingen naar een hele serie prijzen, bijvoorbeeld een ballonvaart, saunabezoek en dineetjes. Wie meer dan twee Hotspots bezoekt krijgt een gratis Leekshopper met diverse aanbiedingen (zolang de voorraad strekt).

In Lettelbert maakt u met een wedstrijdje tent opzetten ook nog kans op een weekendje kamperen.

Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd en zijn er puzzeltochten in Tolbert en Oostindie. Ook is er een kindercircus in Tolbert en kunnen ze oefenen voor brandweerman bij de brandweerkazerne en nog veel meer.

 

Dolle Zaterdag

De Open Dag Leek wordt gecombineerd met Dolle Zaterdag, een dag met diverse aanbiedingen, kinderactiviteiten en de jaarlijkse Culturele markt. Daarnaast markeert de Open Dag het begin van de LeekWeek, een week vol activiteiten.

 

Website

Alle actuele informatie over de Open Dag is te vinden op de eigen site van dit evenement: www.opendagleek.nl. De speciale eenmalige uitgave van het Dagblad van Leek zal binnenkort  huis-aan-huis verspreid worden.

 

De Open Dag Leek wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Ondernemersfonds van Leek.

Back to top button