Echtpaar Neef-Donkerbroek op 31 maart 60 jaar getrouwd

LEEK – Op 31 maart a.s. is het echtpaar Neef-Donkerbroek 60 jaar getrouwd. Cees Neef en Aly Donkerbroek zijn beiden uit deze streek afkomstig. De heer Neef werd geboren als 6e in een gezin van 9 kinderen op een boerderij in Pasop.

Na zijn opleiding aan de landbouwschool ging hij in dienst en leerde in die tijd mevrouw Neef kennen die ook op een boerderij in Pasop geboren was in een gezin van 3 kinderen. Zij ging naar de huishoudschool en daarna aan het werk als invalkracht in een winkel en kapsalon. De heer Neef ging samen met zijn broer werken voor een groothandel in groenten en fruit.

Op 31 maart trouwden ze en gingen ze wonen aan de Pasop. Hier werd hun zoon geboren. Ze verhuisden naar Lutjegast en begonnen daar een kleine groentewinkel terwijl de heer Neef met een kleine vrachtwagen bij de mensen langs ging met groente en fruit. Hier werd hun dochter geboren.

Na 4 jaar konden ze een groentewinkel in Leek overnemen en verhuisden ze naar het Boveneind 20, (de oude synagoge) tegenover het toenmalige sluis/gemaal. Het huidige synagogeplein bestaat nog.

Op deze locatie werden ook de andere 2 dochters geboren. Terwijl de heer Neef met de rijdende groentewinkel en andere zaken langs de straten ging, bestierde mevrouw Neef de winkel. In de zomer hadden ze ook een winkel op camping Westerheerdt waardoor ze lange dagen maakten.

Met de komst van de supermarkten liep de omzet terug en werd de winkel verkocht. Zij verhuisden naar Boveneind 89 en de heer Neef maakte de overstap naar de RVS als verzekeringsagent. Helaas brak het vele werk op de avonden hem op en raakte hij overspannen.

De heer Neef werd vrijwilliger bij taxi de Graaf en bracht vele jaren kinderen van en naar speciale scholen. Mevrouw Neef werkte als kapster bij Vredewold waar ze menigeen van een keurig permanentje voorzag.

Na het overlijden van opa Neef verhuisden ze naar de woning aan de Pasop waar ze na hun trouwen als eerste gewoond hadden. Ze verbouwden het en woonden een aantal jaren heerlijk buiten in alle vrijheid.

Maar met het ouder worden was het toch makkelijker om meer in het centrum te wonen en ze verhuisden naar de Van Panhuyslaan 75 in Leek waar ze nu nog steeds wonen. Met het centrum op loopafstand bevalt het hen prima hier.

In 2009 werd mevrouw Neef aangereden op de fiets en belandde ze zwaar gehavend in het ziekenhuis.  Lichamelijk herstelde ze wel weer maar geestelijk wilde het lang niet lukken. Ook in hun gezin kenden ze tegenslag doordat bij 2 dochters kanker werd geconstateerd. Helaas is 1 dochter hieraan overleden, wat nog altijd veel verdriet geeft.

Hoewel hun gezondheid er niet op voorruit gaat blijven ze toch actief en gaan er vaak per fiets op uit. Ook rijden ze nog auto en gaan ze regelmatig een weekje weg.

Ze hopen nog lang in hun huis te kunnen blijven wonen en te genieten van Leek en omstreken.

Burgemeester Hoekstra feliciteert het echtpaar op 31 maart 2018 om 10.30 uur.

   .
Back to top button