Leek presenteert zaterdag 4 oktober nieuwbouwplannen in Infocentrum

LEEK – Tijdens de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 4 oktober houdt ook het Infocentrum Leek-Nietap open huis. Van 11.00 tot 13.00 uur kunt u langskomen aan Piepke 4 in Leek (tegenover de Hema) voor informatie over actuele nieuwbouwprojecten in Oostwold, Leek, Tolbert en Zevenhuizen.

Nieuwbouwprojecten

De gemeente geeft bouwgrond uit aan gegadigden die een woning willen bouwen. Op de website www.woneninleek.nl kunt u zien welke kavels nog beschikbaar zijn en u inschrijven als belangstellende. Informatie over projectmatige woningbouw staat ook op deze website en hiervoor kunt u ook terecht bij de lokale makelaars.

In Leek zijn er zowel nieuwbouwprojecten in het centrum (appartementen Leecke Staete), als aan de Oranjerie (seniorenwoningen) en diverse projecten in Oostindie (waaronder Droomeilanden, De Boomgaard van Heutink en BRW Flex® woningen van Geveke). Informatie hierover kunt u krijgen in het Infocentrum Leek-Nietap. Ook presenteert Bouwfonds het nieuwe project voor luxe twee onder een kapwoningen aan de Dobbe, dat binnenkort in verkoop gaat.

Open huis

Aan de Kersenboom 12 in Leek  kunt u zaterdag tussen 11 en 15 uur een rijwoning van Heutink ontwikkeling bekijken.

Leekster Erfpachtregeling

Voor zowel kavels als nieuwbouwwoningen geldt dat u gebruik kunt maken van de Leekster Erfpachtregeling. De gemeente Leek biedt de mogelijkheid om de kavel te kopen maar ook te ‘huren’ via een erfpachtconstructie. Dat laatste scheelt in de aankoop- en ontwikkelingskosten. Overigens kan men op ieder gewenst moment de grond toch kopen tegen een van tevoren bepaalde prijs.

Mooi wonen in Leek!

Leek is als woongemeente zeer geliefd. Leek combineert een landelijke omgeving met een uitstekend voorzieningenniveau met onder meer een veelzijdig winkelcentrum, grootwinkelplein, een prima onderwijsaanbod en talloze sociaal-culturele en recreatieve mogelijkheden. Naast het Landgoed Nienoord en het Leekstermeer is de stad Groningen onder handbereik. Leek ligt langs de A7 op 15 autominuten van Drachten en Groningen en heeft goede busverbindingen.

Infomarkt Oostwold

Voor nieuwbouwprojecten in het dorp Oostwold kunt u 4 oktober tussen 11 en 13 uur ook de stands van de nieuwbouwprojecten in de Gaveborg, Boomgaard 1 in Oostwold bezoeken.

   
Back to top button