Subsidie op energiebesparing gemeente Leek start 1 mei!

LEEK – Vanaf 1 mei kunnen woningeigenaren in de gemeente Leek gebruik maken van een subsidie voor het isoleren van de woning en het installeren van warmtepompen, zonneboilers en HRe ketels.

De gemeenteraad van Leek heeft hiervoor een subsidieregeling vastgesteld en een bedrag van in totaal €100.000,- beschikbaar gesteld voor deze subsidie. Met de subsidie verwacht de gemeente sneller energie te besparen. Wethouder Morssink: “Met deze subsidie wil de gemeente Leek haar inwoners een steuntje in de rug geven om energiebesparende maatregelen in de woning te nemen. De beste energie is tenslotte de energie die je niet gebruikt.”

Hoeveel subsidie
De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal maatregelen dat de woningeigenaar treft. Bij één maatregel ontvangt de woningeigenaar 20% subsidie, met een maximum van € 500,-. Neemt een woningeigenaar twee maatregelen, dan ontvangt hij 22,5% subsidie tot maximaal € 750,-. Bij het nemen van drie of meer maatregelen wordt de subsidie 25% tot maximaal € 1000,-.

Aanvragen subsidie
De subsidie kan worden aangevraagd via de website van de gemeente Leek op www.leek.nl/subsidieenergiebesparing. Bij de aanvraag moet een offerte voor de te treffen maatregelen worden gevoegd. De aanvrager ontvangt van de gemeente een toekenning van de subsidie, waarna de maatregelen kunnen worden uitgevoerd. De subsidie wordt uitgekeerd na het indienen van een declaratieformulier.

Let op, wanneer de woningeigenaar de maatregelen al voor het aanvragen heeft uitgevoerd, keert de gemeente geen subsidie uit.

Back to top button