Winkeliers Leek organiseren vrijmarkt op Koningsdag

LEEK – Hoewel vereniging Volksvemaken Leek-Nietap de Koningsdagactitviteiten verplaatst naar 5-mei wegens het Koninklijk bezoek aan de stad Groningen houden vele winkeliers een vrijmarkt in het centrum.

Koningsdag en vrijmarkt die horen bij elkaar. En ook aanstaande koningsdag zijn er weer talloze winkeliers die in Leek die hun winkel open doen. Zonder een vrijmarkt is koningsdag niet compleet vinden zij. Daarom nodigen ze alle kinderen in Leek en omstreken uit,  die niet bij Koning Willem Alexander en Koningin Maxima op bezoek gaan. Kom vooral je spulletjes verkopen of je kunsten  vertonen. Ga dus de komende tijd op zoek naar goede handel, studeer nog even een muziekstuk in,  of als je daar geen zin in hebt, vooral langs te komen in het centrum van Leek.

De vrijmarkt het woord zegt het al, is vrij. Je hoeft dus niet te betalen. Je zoekt je eigen plekje en richt je kraam helemaal in, zoals jij dat wilt. Om er een groot gezamenlijk succes van te maken, vragen de winkeliers wel een beetje rekening met elkaar te houden. Kies bijvoorbeeld geen plekje voor de entree van een winkel die open is. Samen maken we er dan een geweldig oranjefeest van.
Dit initiatief en bericht is tot stand gekomen door samenwerkende winkeliers die vinden dat kinderen op Koningsdag in het centrum horen.
Back to top button