Bosbrandweer Noord-Nederland uit Niebert assisteert bij natuurbrand in Ter Apel

Ter Apel – Zondagmiddag omstreeks 14:45 uur kwam er een melding binnen van een natuurbrand aan de Steenweg in Ter Apel. De brandweer schaalde hier meteen op naar zeer grote brand en, Grip 1.

De brandweer van Ter Apel, Emmen, Westerbork, Dwingeloo, Sleen, Vries, Tweede Exloërmond, Borger, Emmer Compascuum en vele andere korpsen hadden hun handen vol aan de brand. De brand woedde op de oude vloeivelden naast de voormalig aardappelzetmeel fabriek aan het Ruiten A Kanaal. Omdat Ter Apel aan de Duitse grens grenst kwamen ook de Duitse brandweerlieden naar Nederland.

De hele middag, avond en nacht is er geblust door de brandweer. Laat in de avond keerden de eerste korpsen retour naar hun kazerne, zij werden afgelost voor de nacht. Maar ook in de nachtelijke uurtjes wist de brandweer de brand niet helemaal uit te krijgen. Samen met een Handcrew team uit Overijsel die gespecialiseerd zijn in natuurbranden is een plan gemaakt om de brand nog beter te bestrijden.

Aflossing
Maandagmorgen omstreeks 05:20 uur werden de eerste ploegen weer opgeroepen om de nachtploeg af te lossen. Omstreeks 10:20 uur maandagmorgen melde de brandweer dat ze brandmeester waren. Maar maandagmiddag werd door de Veiligheidsregio Groningen contact gelegd met de Bosbrandweer Noord-Nederland uit Niebert. De mannen uit Niebert kwamen met hun voertuigen naar Ter Apel om onder andere de veengrond in de gaten te houden en de laatste restjes te blussen. De Bosbrandweer keerde om 18:30 uur terug in Niebert na een geslaagde inzet!

Maandagavond om 20:05 uur kwam er opnieuw een melding binnen bij de meldkamer dat er mogelijk weer een klein brandje woedde op de oude vloeivelden. De brandweer van Ter Apel is hierop gealarmeerd en ter plaatse gekomen. De brandweerlieden hebben de brand geblust en keerden terug naar de kazerne.


Foto’s: Bosbrandweer Noord-Nederland

 

   
Back to top button