Verslag bijzondere wandeling van Leek naar Westerbork

LEEK/WESTERBORK – De wandeling van Leek naar Westerbork is, aan de hand van het wandelboek ‘Het Spoor Volgen’ Van Leek naar Westerbork, door een enthousiaste groep gelopen van 25 april tot en met 4 mei onder leiding van de initiator Herman Oosterman. Helaas werkte het weer niet altijd mee maar was het een succes.

In het gemeentehuis van Leek werd verteld over het project “Stolpersteine”. Tijdens de 10 trajecten werden gedichten opgezegd en teksten gelezen om stil te staan bij het lot van de 61 joodse inwoners van Leek. De teksten zijn te vinden op de website www.hetspoorvolgen.nl  waar u ook het boekje kunt bestellen om zelf de wandeling op een ander moment te maken en te lezen over de geschiedenis van de joodse bevolking en de gedenktekens onderweg.

Deze wandeling is een belangrijke aanvulling op het bekende Westerborkpad van Amsterdam naar Westerbork. Alle begin- en eindpunten van de trajecten zijn te bereiken met openbaar vervoer.

Back to top button