Oorlogsslachtoffers herdacht tijdens dodenherdenking in Leek (Video)

LEEK – Ook in de gemeente Leek is vanavond stil gestaan ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereld oorlog. Om 19.30 uur is er vanaf het gemeente huis een stille tocht vertrokken richting het centrum van Leek.

Om 19.50 uur werd een plechtigheid gehouden bij het Joodse Schooltje aan de Samuël Leviestraat. Maurits Valk vertelde daar een kort persoonlijk verhaal.

Om 20.00 uur vond de plechtigheid plaats bij het herdenkingsmonument aan het Boveneind. Na de twee minuten stilte was er een kort programma, waaraan werd meegewerkt door leerlingen van de basisscholen OBS Hasselbraam en CBS Van Panhuysschool (die het monument hebben geadopteerd). Burgemeester B.C. Hoekstra van de gemeente Leek hield een toespraak.

Leden van de Chr. Muziekvereniging Harmonie zorgden voor muzikale omlijsting en Scouting Nienoord en de Waterbevers waren aanwezig met fakkels. De organisatie was wederom in handen van het ‘4 mei-comité Leek’.

Back to top button