Burgernet Leek breidt uit met e-mailberichtgeving

Politie GroningenLEEK – De inzet van Burgernet in de gemeente Leek wordt vanaf september uitgebreid met e-mailberichten. Op dit moment ontvangen burgernetdeelnemers burgernetacties op de telefoon via een spraak- of sms-bericht.

Vanaf september verstuurt Burgernet per e-mail ook informatie over incidenten in de wijk. Denk hierbij aan een woninginbraak die in de buurt heeft plaatsgevonden. In een dergelijke e-mail staat informatie over de woninginbraak, zoals datum, het tijdstip, de locatie (zonder huisnummer) en de manier waarop de inbrekers te werk zijn gegaan. Hiermee willen de gemeente Leek en de politie de burgernetdeelnemers actief betrekken bij de aanpak èn het voorkomen van criminaliteit.

De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken hierbij graag samen met de burgers! Met deze uitbreiding verwachten de gemeente en de politie meer informatie te ontvangen om inbraken op te lossen en te voorkomen. Ook hopen zij dat burgernetdeelnemers bij verdachte situaties direct de politie bellen. De e-mail is tegelijkertijd een waarschuwing voor de deelnemers en hun medebuurtbewoners dat er inbrekers in de buurt actief zijn geweest. De inzet van Burgernet bij bijvoorbeeld woninginbraken is onderdeel van de aanpak om criminaliteit in de woonomgeving terug te dringen. Eerder werden met deze aanpak al positieve ervaringen opgedaan in o.a. de gemeenten Den Haag en Wageningen.

Hoe meldt u zich aan?

Bent u 16 jaar of ouder? Wilt u ook een actieve rol spelen in de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Meldt u zich dan aan via www.burgernet.nl.

Back to top button