Bijzondere ‘Trage’ wandeling door bloem- en insectenrijk Sintmaheerdt

TOLBERT/LEEK – Op donderdagavond 31 mei organiseert IVn Leek-Nietap een natuurwandeling op (en rond) het terrein van locatie Sintmaheerdt (De Zijlen).

De nieuwe woonwijk in wording met een combinatie van zorgappartementen tussen reguliere woningen in wat straks Sintmapark gaat heten is nog volop in ontwikkeling. Ondanks sloop en inleveren van terreindelen zijn een aantal pareltjes op het gebied van bijzondere flora goed bewaard gebleven.

Op 31 mei staan naar verwachting de orchideeën en de ratelaar in bloei. Ook veel andere planten tonen zich nu op hun mooist. Als het een mooie avond is, is de kans groot dat we ook vlinders, libellen, kikkers en ander klein grut zien.

Uitdrukkelijk gaan we tijdens deze wandeling ook de verbinding leggen tussen planten en insecten. Hoe afhankelijk zijn ze van elkaar, wat zegt een plant over de al dan niet aanwezigheid van bepaalde insecten en andersom. Wat betekent dit voor beheer en habitat? En, wat kunnen wijzelf doen, zelfs in ons eigen kleine tuintje. Dus, veel interactie!

De route volgt (merendeels) goed gebaande paden zodat ook mensen die minder goed ter been zijn, of mensen die gebruik maken van rolstoel of rollator zonder beletsel mee kunnen met deze wandeling.

Vertrek is om 19.00 uur vanaf het centrale plein ‘de Brink’, Spant 1, 9356 EK Tolbert. Deelname bedrag voor niet IVN-leden is €2,50.

Back to top button