OWK 1 verliest na rommelige wedstrijd van NKC’51

NIJVERDAL/OOSTWOLD – Op zaterdag 4 april stond de lastige uitwedstrijd tegen NKC’51 op het programma voor het vlaggenschip van OWK.

In de thuiswedstrijd werd na een lastige wedstrijd al met ruime cijfers verloren, waardoor OWK wist dat het flink aan de bak moest tegen de huidige nummer 2 van de competitie. We wisten echter ook dat NKC’51 druk wilde zetten en vlot wilde spelen, waar OWK door een enigszins gewijzigde tactiek iets tegenover wilde zetten.

OWK begon voortvarend aan de wedstrijd en al snel stond de 0-1 op het scorebord. Helaas zette NKC hier direct de 1-1 tegenover, en ook de 2-1 viel al snel. De ploeg uit Nijverdal zette, zoals verwacht, vroeg druk en dwong de Oostwolders naar buiten. Hier had OWK in de beginfase behoorlijk wat moeite mee en het spel was rommelig en onsamenhangend. NKC profiteerde hier optimaal van en liep uit naar een voorsprong van 3 punten verschil. Toch wist de ploeg uit Oostwold zich te herpakken en gedurende de eerste helft kwam OWK dichterbij, waardoor de ruststand 11-10 was.

Geen vuiltje aan de lucht zo leek het, de kansen waren er wel en het tweede gedeelte van de eerste helft was prima, iets om op voort te borduren.

Toch was het NKC dat scherp uit de kleedkamer kwam in de tweede helft. In no time liep de ploeg uit Nijverdal uit naar een 15-10 voorsprong. Pas in de 11e minuut van de tweede helft scoorde OWK tegen, 15-11. Toch was het NKC dat direct weer pareerde, waardoor de Oostwolders al snel tegen een achterstand van 19-11 aankeken.

Op dit moment was er een vervelende kuitblessure bij de scheidsrechter. Het spel werd een paar minuten stilgelegd tot er een nieuwe scheids was. Complimenten voor deze man, die net van zijn eigen wedstrijd terugkwam maar gelijk een prima laatste gedeelte van deze wedstrijd floot. Al met al wel een rommelige fase voor beide ploegen, en de vraag was wie hier het beste uit zou komen.

OWK begon het laatste deel met twee frisse krachten. Dit resulteerde direct in een goal, maar het bleek al gauw dat OWK niet de veerkracht kon tonen die de ploeg de hele zaalcompetitie heeft laten zien. In de laatste minuten van de wedstrijd was het al beslist en kon NKC nog enkele goals maken, wat de eindstand op 26-16 besliste.

Al met al was NKC vandaag de betere ploeg, hoewel de eindstand hoger uitviel dan de ploeg uit OWK eigenlijk verdiend had, gezien het vertoonde spel en de stand bij rust. Maar het zij zo, we zullen vooruit moeten kijken en moeten zorgen dat wij, na de winst van ZKC op Wez Handich, boven de degradatiestreep blijven staan. Gelukkig hebben we hiervoor nog alle kansen, en de eerste dient zich komend weekend al aan thuis tegen KIOS. Deze ploeg staat na dit weekend slechts 2 punten boven OWK en met winst kunnen de Oostwolders dus weer een stap in de goede richting zetten.

Komt dus allen om 14:30 naar de Gaveborg en schreeuw OWK naar de overwinning. Tot dan!