Nederlands Kampioen voor Adonis Sportacrobatiek!

ROTTERDAM/LEEK – Het Sportpaleis van Rotterdam Ahoy was dit weekend het toneel voor het Nederlandse Kampioenschap acrobatisch gymnastiek. Maar liefst 10 teams van Adonis Sportacrobatiek Leek en Drachten hadden zich voor dit kampioenschap geplaatst. Het hele jaar is hier keihard naar toe gewerkt en alle teams hadden er zin in om nog een keer samen te stralen!

Doel was uiteindelijk om de nationale titel te behalen. En het het A-pupillen duo Nienke Woudstra en Tessa de Jong hebben dit gepresteerd! Met hun speelse oefening en technisch strak uitgevoerde elementen werden de concurrenten op achterstand gezet en werden zij Nederlands Kampioen! Wat een prestatie!!

Maar dit was niet de enige medaille die mee naar huis ging. De jury waardeerde de oefeningen van het C-lijn trio Maureen de Wit, Marjolein de Haan en Ilse Hoeksma zowel technisch als artistiek met ruime punten en zij kregen het zilver omgehangen. Dit gold ook voor het A-senioren duo Josan Huisman en Zefanja Nieman. Het A-junioren trio Jelien Visser, Charissa Delfsma en Yanouk Visser lieten drie geweldige oefeningen zien, voor de jury voldoende om prachtige punten te geven die goed bleken voor een bronzen medaille.

A-pupillen trio Hanna Bol, Indy Gjaltema en Chanel Dewnarain,  A-pupillen duo Alissa Stoit en Amelie Popma, A-senioren trio Nanda Huisman, Remke Huisman, Linda Winkelman het C-lijn trio Melanie Jager, Sering Perdok en Marleen Vonk vielen helaas allemaal net buiten het podium met een 4e plaats. Tenslotte was er een mooie 5e plaats voor het A-pupillen duo Amerins Venema en Aimee Althof en een mooie 8e plaats voor het A-pupillen trio Ilse Meeuwis, Esmée de Graaf en Wietske de Klein.

Maar liefst 4 medailles voor Adonis Sportacrobatiek, wat een bekroning op een succesvol seizoen!!

 

Back to top button