REGIO: 17 auto’s in beslag genomen na verkeerscontrole op A7 (Video)

DSC_2056 (Large)MARUM – Bij een verkeerscontrole door diverse overheidsdiensten woensdagavond- en nacht op de autosnelweg A7 bij Marum zijn 17 auto’s in beslag genomen.

De bestuurders konden alternatief vervoer zoeken omdat ze boetes niet hadden betaald of vorderingen door de belastingdienst niet hadden voldaan. Bij de controle werkte de politie nauw samen met onder meer de Douane, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee. Door die samenwerking kon het verkeer gelijktijdig op veel zaken worden gecontroleerd. Dankzij de gezamenlijke aanpak kwam onder meer een pistool tevoorschijn. De wagen werd in eerste instantie gecontroleerd omdat de eigenaar nog voor ruim achtduizend euro bij de fiscus in het krijt stond. De Douane vond even later een geladen pistool in de auto. De bestuurder, een 33-jarige Groninger, werd aangehouden.

In totaal werden ruim 700 auto’s en veertig vrachtwagens gecontroleerd. 28 bestuurders kregen een bekeuring voor manco’s aan hun voertuigen of voor andere verkeersovertredingen. Daarnaast werden 38 bekeuringen geschreven omdat de bestuurders de vereiste papieren niet bij zich hadden. Aan achterstallige boetes werd voor 5000 euro geïnd. Zes chauffeurs kregen een tijdelijk rijverbod opgelegd omadt ze te weinig hadden gerust.

Een speurhond achterhaalde vijftien bolletjes heroïne. De drugs waren uit het raam gesmeten van een auto toen de inzittende de controle zag opdoemen.

Foto’s/video: Martin Nuver 112Groningen

Back to top button