Getuigen gezocht: Dodelijk ongeval op de A7 van Leek naar Groningen (Video)

LEEK – De automobilist die donderdagmiddag om het leven kwam bij een verkeersongeval op de A-7 is een 42-jarige inwoner van Poortugaal. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van Westpoort. De man reed over de vluchtstrook en botste met zijn auto in volle vaart achter op een stilstaande vrachtauto die bezig was gemaaid bermgras te laden. De man zat alleen in de auto. Hij overleed ter plaatse. Door de klap van de aanrijding schoot de vrachtwagen enkele meters naar voren. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd. Een werknemer die het kraantje op de wagen bediende hield aan de klap een bloedneus over. De vrachtauto was aan de achterzijde voorzien van de voorgeschreven waarschuwingsknipperlichten. De verkeersdienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld. Het is nog onduidelijk waarom de man op de vluchtstrook reed. Mogelijk dat getuigen daar meer duidelijk over kunnen geven.

De politie roept mensen op die het ongeval hebben gezien of iets kunnen zeggen over de rijwijze van het slachtoffer vlak voor de aanrijding. Men kan bellen met 0900-8844. De A-7 was geruime tijd afgesloten tussen Leek en Westpoort. Het verkeer is omgeleid.

Foto’s/video: Herald Veenstra

Back to top button