OWK wint uitwedstrijd tegen Rog met 12-16

OOSTWOLD – Na het verlies afgelopen week tegen Mid Fryslan was OWK zich er van bewust dat er deze zaterdag van Rog gewonnen moest worden.

De ervaring leert dat een zaterdagwedstrijd altijd even schakelen is voor een zondagploeg en de ploeg werd dan ook op het hart gedrukt om scherp aan de wedstrijd te beginnen.

In het begin van de wedstrijd was de scherpte aanvallend zeker aanwezig, de scores vielen gemakkelijk. Helaas was niet iedereen scherp in de verdediging waardoor ook Rog tot scoren kon komen. Tot een stand van 3-3 was het daardoor een gelijk opgaande strijd. Met twee mooie doelpunten wisten de rood-witten toen voor het eerst een gat van twee doelpunten verschil te maken. Echter, de verdedigende fouten zorgden ervoor dat Rog toch kon bij blijven, het lukte OWK dan ook niet om ondanks het aanvallende overwicht verder uit te lopen. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 8-10 ruststand.

In de rust werd er op benadrukt dat er verdedigend een stapje bij moest om op een cleane wijze de persoonlijke tegenstanders uit te schakelen.

Toch was het de thuisploeg die de score opende en op deze manier gelijk terug leek te komen in de wedstrijd. Ook de 9-11 volgde gelijk, waarna een periode aanbrak waarin de Cinx-formatie verdedigend als een huis stond maar aanvallend de kansen niet wist om te zetten in scores. Uiteindelijk werden de 9-12 en 9-13 ingeschoten, waarna de wedstrijd in het slot leek. Het verschil van vier doelpunten bleek voor Rog een niet te dichten gat en OWK speelde de wedstrijd uit naar een 12-16 eindstand. OWK bracht in Groningen niet het mooiste maar wel effectief korfbal.

Volgend weekend staat er wederom een zaterdag wedstrijd op het programma, er wordt een bezoek gebracht aan kv Hoogkerk. Ook daar zijn alle supporter weer van harte welkom.

   
Back to top button