OWK 1 begint zaalcompetitie overtuigend

OOSTWOLD – Zondag 9 november mocht OWK 1, na een stevige voorbereiding met wedstrijden tegen ROG, Sparta, Vitesse, WSS en DWA/ARGO, eindelijk dan de eerste competitiewedstrijd gaan spelen in de zaal. Vooraf was bekend dat de tegenstander van vandaag, VKC uit Siegerswoude, geen best veldseizoen had gedraaid. Toch waren er enkele nieuwe (oud)spelers bij deze club te verwelkomen en we wisten dat zij niks te verliezen hadden, dus de druk stond er eigenlijk gelijk op voor de club uit Oostwold. In een enigszins gewijzigde opstelling (Maartje Wieldraaijer speelt op de plaats van Nienke Schuitema) moest er wel direct scherp worden begonnen aan dit seizoen

Gelukkig realiseerde ook coach Michel Daling zich dit maar al te goed en hij wist OWK in de voorbespreking dan ook direct op scherp te zetten.

Nadat Sanne en Iris als pupillen van de week de bal hadden uitgenomen en beide net niet wisten te scoren uit een doorloopbal, kon de wedstrijd in de topsporthal beginnen. De hal was sfeervol aangekleed en ondanks dat de muziekinstallatie haperde was de sfeer uitstekend.

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ian Kluin namen de Oostwolders het heft in handen, en in no time stond er een stand van 6-0 op het scorebord door maar liefst 4 goals van Gert Schuitema, en een tweetal doelpunten van Frans Wobbes en Patrick Aalders. Pas toen deze stand bereikt was wist VKC iets terug te doen in de vorm van een tegengoal.

Dit was echter voorlopig het enige wapenfeit van de ploeg uit Siegerswoude, en al snel liep OWK uit naar een 13-1 voorsprong, wederom door goals van Gert Schuitema en Patrick Aalders (beide 2) en Annelies Schuitema, Mariëlle Hindriks en Sicco Koopmans. Vanaf deze stand liet OWK de teugels een klein beetje vieren en tegen het einde van de eerste helft wist VKC hier toch nog van te profiteren, wat een ruststand van 15-5 tot gevolg had.

In de pauze werden nog even de puntjes op de i gezet, en ons werd nog even op het hart gedrukt dat we niet moesten verslappen en aan het doelsaldo moesten werken.

De tweede helft kende eigenlijk een identiek spelbeeld als de eerste. Wederom was het OWK dat vanaf minuut één scherp was, en via een 18-5 en 18-7 stand stond er al snel een 21-7 op het scorebord. Met nog ruim twintig minuten te spelen moest de grens van dertig doelpunten toch behaald kunnen worden. Langzaam maar zeker kwam deze grens ook in beeld, en hoewel VKC er af en toe iets tegenover zette werd OWK nooit uit balans gebracht.

In de slotfase kwam Sander Lap het veld in voor de sterk spelende Frans Wobbes, en ook Annelies Schuitema had het werk erop zitten na een prima wedstrijd. Zij werd vervangen door Annemiek Schuitema. Ondertussen liet Sicco Koopmans nog even zien dat ook hij wel eens van afstand weet te scoren, door de 26-11 en 27-11 te noteren. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op rekening van Sicco Koopmans (ditmaal toch maar weer een doorloopbal) en Patrick Aalders, waardoor er een eindstand bereikt werd van 32-12 in het voordeel van OWK 1.

Een sterk begin van een solide spelend OWK in deze zaalcompetitie. Laten we deze lijn doortrekken naar de volgende wedstrijd tegen Wordt Kwiek in Jubbega. Mochten er nog mensen zijn die niets te doen hebben volgende week zondag… 14:20 in Jubbega krijgt deze wedstrijd een vervolg.

Rest mij nog om de doelpuntenmakers van vandaag te benoemen: Gert Schuitema 10x, Patrick Aalders 7x, Sicco Koopmans 5x, Annelies Schuitema 4x, Frans Wobbes 3x, Mariëlle Hindriks 2x, en Maartje Wieldraaijer 1x.