VEV’67 verslaat ONT uit Opeinde met 2-0

De voorbereiding:

Zaterdag 7 november van het jaar 2015 stond er voor de geelhemden de wedstrijd tegen het altijd stugge ONT op het programma. ONT komt uit het prachtige dorp Opeinde. Opeinde ligt op 29 kilometer van Leek dus met een beetje goede wil kan je spreken van een derby. Vanuit het verleden zijn de wedstrijden tegen ONT, dat het veelal van hard werken en veel inzet moet hebben, bijna per definitie slecht. Vooral wanneer het lang 0-0 blijft of de 2-0 niet snel valt blijven de spelers er in geloven en gooien er een schepje bovenop. Gesteund door ook nog de fanatieke aanhang waren het daardoor vaak hete middagen waarbij VEV’67 het bijna altijd lastig had. Deze middag staat natuurlijk op zich en het verleden is geweest waardoor de spelers er alle geloof in hadden dat het goed zou komen. Voor Luitzen Nijboer was het wel even puzzelen want de vorige week in de rust geblesseerd uitgevallen Gerhard van den Berg en Thijs Tjoelker waren nog niet inzetbaar en Jeffrey Visser was na zijn rode kaart geschorst voor deze wedstrijd. Uiteindelijk lukte het de trainer toch om een representatief elftal op de been te brengen. Voor de wedstrijd aan wist de A1 een knappe prestatie neer te zetten door van koploper Hoogezand te winnen met 2-0. Domper bij de A1 was het uitvallen van Sander Withagen met een blessure waarvan de ernst nog niet bekend is. Ook het tweede wist een belangrijk potje te winnen waardoor het koploper is in hun competitie. Dit alles moest de opmaat zijn voor ook een overwinning van het vlaggenschip dat met de volgende spelers aantrad.

Klaas Kleiker ( GK ), Cedric Eeuwema, Wessel van der Galien, Robin Elderman ( C ), Joachim Wiegman, Jacob Tjoelker, Koert Thalen, Enrico Wardenier, Rense Dijk, Vincent de Koning, Marwin van Wijk, Ton Baan, Marco Soeten, Rick Schuring, Benjamin van Aurich ( GK )

De wedstrijd:

Na het eerste fluitsignaal kon de wedstrijd beginnen waarbij al snel duidelijk was dat VEV’67 de betere ploeg was en deze middag het spel zou moeten maken. Op het zware veld probeerde de spelers elkaar te vinden maar hadden moeite om door de hechte defensie van ONT door te spelen. Het eerste wapenfeit van de gastheren was een hard en laag schot van Enrico Wardenier dat op het gladde veld knap klemvast gepakt werd door de doelman van ONT. Van ONT was weinig te duchten dat met elf man op de eigen helft achter de bal een barrière opwierp voor VEV’67. De doelstelling van ONT was daarmee duidelijk geworden want het was voor een puntje gekomen en met een beetje geluk misschien wel meer. Dit strijdplan werkte aardig want VEV’67 begon slordiger te spelen en bezat deze middag te weinig creativiteit om grote kansen te creëren. ONT moest het hebben van speldenprikjes en was bijna succesvol bij twee corners waarbij de eerste net voorlangs ging en de andere door Cedric Eeuwema knap bij de eerste paal werd weggekopt. Aan de andere kant was Enrico nog een keer gevaarlijk met een vlammend schot dat net naast ging voor een doeltrap. Hiermee was de eerste helft wel gedaan en konden de spelers de koppen bij elkaar steken en was er de hoop dat het in de tweede helft beter zou gaan. De tweede helft verliep in het eerste gedeelte net zo als de eerste helft waarbij ONT de linies gesloten hield en had VEV’67 het nog steeds lastig.

De 1-0 zou uiteindelijk toch vallen en was misschien wel karakteristiek voor deze middag. Een vrije bal van Enrico belandde op de paal en viel precies goed voor de voeten van Rense Dijk die alert reageerde en bal binnen prikte. Dat het een frommelgoal was mocht de pret niet drukken. Hierdoor moest ONT komen en dat zou voor VEV’67 betekenen dat het meer ruimte kreeg. Van die ruimte profiteerde Joachim Wiegman goed, die opdribbelde en met een prima steekbal Enrico vrij zette voor de goalie van ONT. Aan de afronding van Enrico mankeerde niet zo heel veel maar met een geweldig parade wist ONT de 2-0 en beslissing te voorkomen. Niet veel later belandde de bal via een ONT speler op de paal nadat de scheidsrechter door had laten spelen. ONT was hier niet echt gecharmeerd van en mopperde meer op de arbiter dan dat het op het spel lette. VEV’67 kreeg meer kansjes waarbij Koert Thalen met een hard schot van buiten de zestien de doelman testte die het harde schot klem kon pakken.

ONT ging met nog een klein kwartier alles of niets spelen en schoof de blonde verdediger door naar de spits die voor onrust zorgde en een kleine mogelijkheid kreeg die voorlangs ging. ONT was bij een vrije bal nog gevaarlijk die Klaas Kleiker moest lossen maar de bal in tweede instantie toch kon pakken. De voor de Vincent de Koning ingevallen Marco Soeten zou vlak voor tijd het duel beslissen. ONT dat veel mensen voor de bal had, liet ruimte waar VEV’67 van kon profiteren. In de tegenaanval kwam de bal over veel schijven bij Koert die met een mooie boogbal de vrijstaande Marco wist te bereiken. De invaller controleerde de bal goed en schoof de bal beheerst binnen voor de 2-0. De tweede treffer was de beslissing en de leidsman voelde dit goed aan door niet veel later voor het einde van de wedstrijd te fluiten.

De nabeschouwing:

De spelers waren content met de drie punten en beseften maar al te goed dat het een draak van een wedstrijd was geweest. Niet goed spelen en toch de winst pakken is ook een kunst op zich. Dat de wedstrijd niet goed was had ook te maken met de tegenstander die niet wilde voetballen en de boel dicht gooiden met een handbal verdediging. Bij de 1-0 had ONT nog hoop op een goede uitslag en dan hoeft een balletje maar net goed te vallen, dat deed het voor VEV’67 gelukkig niet. De overige uitslagen waren gunstig voor VEV’67 waarbij de meest in het oog springende uitslag wel de 6-3 winst was van VVI op zeerobben. Hierdoor zijn er drie koplopers, te weten Zeerobben, VVI en VEV’67. Volgende week staat de wedstrijd tegen Be Quick Dokkum op het programma. Aftrap in, hoe kan het ook anders, Dokkum is om half drie. De selectie hoopt op de steun van alle supporters. De selectie hoopt vooral ook dat de blessure van Sander Withagen meevalt en dat hij spoedig weer op het voetbalveld kan staan. Voor nu is het weer de beurt om te zeggen,

U zij gegroet

Reus

Foto’s: Herald Veenstra/InfoLeek.nl

   
Back to top button