Ernstig gewonde na auto te water in Leekster Hoofddiep (Video)

ZEVENHUIZEN – Zondagmorgen rond 8 uur is er net na de bocht op de Kromme Kolk een auto van de weg geraakt en op de kop in het Leekster Hoofddiep beland.

Meerdere voorbijgangers zagen de auto in het water liggen, een vrouw is nog in het water gegaan om de inzittende (58-jarige man uit Zevenhuizen) te bevrijden maar slaagde daar niet in. De hulpdiensten werden massaal opgeroepen waaronder de traumahelikopter en het duikteam uit Groningen. De auto is waarschijnlijk door plaatselijke gladheid na een hagelbui van de weg gegleden. Nadat brandweer Leek ter plaatse was zijn ze direct met droogpakken het water in gegaan om de te zoeken naar de inzittenden.

Al snel werd er één persoon aangetroffen die meteen uit het water gehaald is. Eenmaal op de kant is het slachtoffer gereanimeerd en met spoed in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd. De duikers uit Groningen hebben de auto verder doorzocht naar meer inzittenden, die werden niet aangetroffen. Daarna is door de brandweer kraan het voertuig uit het water getakeld.

De VOA heeft het ongeval op papier gezet en de sporen vastgelegd. Berger Collewijn heeft het beschadigde voertuig afgesleept.

Update 12:45 uur: De politie heeft zojuist laten weten dat het slachtoffer een 58-jarige inwoner van Zevenhuizen betreft.

Telegraaf
RTV Noord
RTV Drenthe

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button