Hondenpoep aan trainingsjack in speeltuin

TOLBERT – Patrick en zijn vriendjes zijn dol op voetballen. Regelmatig trappen ze een balletje op het speelveldje in Tolbert. Van hun jassen maken ze een doel.

Helaas lag er op de plek waar Patrick zijn trainingsjack op de grond gooide net weer eens een flinke hondendrol. Net te laat gezien… Moeder zal weer blij zijn met zo’n stinkend besmeurd jack. Voor Patrick is de lol van het voetballen er in elk geval al weer af.

Hondenpoep is een van de grootste ergernissen van mensen. Daarom heeft de gemeenteraad van Leek besloten dat er strenger moet worden toegezien op het opruimen van hondenpoep. Er staat sinds 15 april een boete op van € 120,00. Mensen die opruimmiddelen bij zich hebben en de poep direct opruimen, zijn niet strafbaar. Maar zelfs het niet bij zich dragen van een opruimmiddel levert al een boete op van € 85,00. Voor dat bedrag kan men heel wat speciale afvalzakjes en schepjes kopen…

Het is verplicht een hond aan de lijn te hebben, een opruimmiddel bij zich te hebben en poep op te ruimen. Deze maatregel geldt binnen de bebouwde kom van alle dorpen in de gemeente Leek en op het landgoed Nienoord. Buiten de bebouwde kom en op speciale uitlaat- en losloopzones gelden deze strenge regels niet.

Back to top button